德國高階眼鏡鏡片-Optovision

848 回覆
3 Like 44 Dislike
唔好講價錢,淨係講產品,咁佢果到都算齊全嘅
Zeiss dvp有無防藍光
因為塊眼鏡布其實唔係俾你拎黎抹,係包住保護作用
污糟嘅話就用洗碗精,然後用凍水沖。
當然係係街唔可能嘅話就用塊布輕輕拍走d塵就得
唔撚係掛,眼鏡鋪條友同我講話求其用塊布都得
咁如果係街眼鏡又有指摸點算
用緊pentax
係咪垃圾?
無, Zeiss 防藍光係黃底, 唔建議用

防藍光1係唔好買, 1係就買 "東海", 其他牌子都係嘥錢買垃圾, 擋唔到太多藍光之外, 影像仲會有影響, 2頭唔到岸.

不過缺點係......好撚貴
有水積點整走
有錢用東海啦 薄又黎又靚coating
垃圾, 鏡廠 free 比我都無要

如果係學生無乜錢, 我都原諒你

但係已經出黎做野, 有經濟能力都唔買好d, 我就真係要講句 "抵撚你死 ", 拎自己對眼黎較非
東海係邊間?
我見啲鋪頭好鍾意用Nikon當「高級嘢」嚟托價
聲稱媲美德國zeiss
佢想你對鏡有咁快得咁快花, 之後配過對姐

正常好撚地地, 你唔掂對鏡片點會有指模
樓上介紹 果隻 Zeiss 濕紙巾
貴得黎服務好, 又無比假貨你咪 ok 囉

1真貪平買左次貨唔好黎鳩叫
用過 Nikon 所謂最高階 "8軸", 都係不外如事

但係比得呢個價錢, 不如直上 Zeiss superb
賣廣告賣得咁明顯
無計啦

近視呢d 先天後天都好, 有1半係自己囉黎
日本鏡廠 1.76最薄 層膜又屈機 防藍光技術又好
衰在好撚貴 上邊講藍光有師兄講過
marketing既野唔太知 正如hoya鏡其實好普通
香港買到既hoya都係泰國做 但啲眼鏡佬都吹到好勁咁
蔡司堅清 唔深近視既話買得過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞