德國高階眼鏡鏡片-Optovision

848 回覆
3 Like 44 Dislike
落地巴
請問左右眼各600度,散25度左右
配菜斯1.6同1.67分別大唔大
配最基本果隻大約幾錢左近?
600就唔好諗,67啦
有錢可以上74
我呢啲400至500中咁先至要睇餸食飯
明白,請問呢個價單係咪最新?同埋呢個系列係咪就係你講嘅DVP粗用果隻?
我唔係紐約巴🙈
Dvb係藍光鏡
Dvp就係Super AR
Photo=變色鏡
入門級嘅蔡司鏡幾錢?
應該600度左右
你地講到咁好
等我試下
唔洗防藍光UV呢d
東海防藍光而家係業界最高標準, 官方話可以抗到 90%藍光以上

工作上如果會長期對電腦嘅客配左都話真係好舒服
(我收到客嘅 feedback)

PGC 係東海最基本 coating

MSC 係 PGC 再 up level, 令隻鏡更硬淨耐用, 主要可以加強防花, 防爆coating. 其次 MSC 有個防靜電作用, 可以令隻鏡無咁痴塵, 同埋隻鏡會滑d 有個易潔作用

1般黎講如果個客唔係太西, 我都會私人送 MSC

因為鋪頭cost 唔係好高, 但係真係會襟用d 同埋個客都開心
係最新, Zeiss 今年暫時未update 建議零售價

dvp 無錯, 就係 Zeiss 最粗用最殺食果條line

其他 dvb & photofusion 可以無視

對我黎講 dvb 有更好取代品就係東海

同樣, 買 photofusion 嘅客我會叫佢買 gen8 / sensity 2

我唔係盲推 Zeiss, 而係要睇返你想買隻鏡黎點用
除左600度近視, 仲要睇散光幾多

如果過左散光200 就sorry 啦, dvp 做唔到你生意

價錢自己睇留上巴打 po 圖, 呢個係 Zeiss 最新建議零售價

快d 搵你相熟眼鏡鋪問下啦
好彩冇散光
以你所知最平可以做到幾多折?
等我周圍問岩價就去馬
concept 同肥人要度身做衫差唔多

唔只 Zeiss , 係所有鏡廠都睇住你班深散人黎食

呢到都想幫眼鏡鋪平反, 我地只係賣產品, 產品價錢並不是鋪頭作出黎, 我地都係近鏡廠公報嘅建議零售價去賣
睇鋪頭規模 / sales 同你有幾frd

不過 Zeiss 都唔會太多折, 因為來貨都貴
咁姐係8折呢d係冇可能?
諗住問屋邨鋪頭
btw d鏡係唔係mic
我覺得係因為度數散光調整左嘅錯覺
屋邨鋪8折ok 嘅我諗
咁千零蚊都仲可以接受
等我之後錫住佢戴
睇下可唔可以捱到3年以上
我而家習慣戴住沖涼
花鬼哂
沖涼唔建議戴, 除非你沖凍水涼

鏡片要耐用, 1定要避免接觸高溫 & 高刺激性清潔產品
配咗photo fusion 先睇到你哋講gen 8
好似真係黑好多
如果冇記錯東海lutina個防藍光係成件鏡片個物料都阻隔藍光, 其他鏡都係用coating防藍光, 花咗就防唔到咁話.
我知
所以之後改
普通洗碗洗潔精洗完之後點整乾好?
洗潔精得唔得
嚴重污漬請以稀釋後的中性洗劑稍做清潔並以清水沖洗乾淨,使用紙巾拭乾水分後以眼鏡拭布擦拭。於乾燥狀態下擦拭易造成鏡面損傷,請多加注意。

鹼性洗劑易造成鍍膜劣化導致脫落,請勿使用[肥皂、洗手液、沐浴乳等鹼性洗劑]清洗。

https://www.owndays.com/hk/zh_hk/corporate/instructions/

其實應該用咩洗
近視深散光都深, 非常值得
其實唔洗諗咁複雜

好懶嘅人, 你普通洗手果時順手搵d 泡泡沖下都ok 架啦

當然要最佳效果 & 保護性, 請買 Zeiss 清潔紙 (樓上有圖)
我自己用 Zeiss 紙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞