德國高階眼鏡鏡片-Optovision

848 回覆
3 Like 44 Dislike
因為眼鏡舒送嘅都係cheap cheap果種眼鏡布,所以可能唔得。
你講嘅花係真係一條條摑痕定甩coating嘅花

純粹個人經驗
平鏡用兩年內一定甩coating,而家用緊果副貴價啲嘅鏡片已經用左5年,層coating仲keep得好好,我晚晚粗魯咁洗同抹都冇事

如果係摑痕咁係人嘅問題多,你對佢太粗魯
應該係印走水,唔好左右擦
點解我精工3年已經成隻角甩
3年仲想點

又係想包用過世
有冇⋯⋯掂過熱水?
上面有巴打講5年,沒有對比就沒有傷害
沖涼水最多
所有background 都唔同, 咁都叫 "對比"

你試下走去配2對鏡, 1副靚鏡, 1副垃圾, 1齊戴 3年然後再上黎 report
巴打,唔洗下下科學地做control test搵variable既
下下咁既其實個個都唔同框唔同度數,咁成個post唔洗討論啦
exactly, 所以d 客成日問襟唔襟用都唔知點講佢聽

大佬我點知你點用姐, 個個人用野唔同

所以買眼鏡襟唔襟用唔係首要條件, 最緊要戴得舒服, 望野夠清

如果有副鏡望野唔清, 我包你用1世都無用啦
上嚟連登圍爐吹下水啫,放鬆啲
我諗對於蔡司又好,大陸山寨廠都好,全部都係經過機器自動化生產做幾多副都係咁,唯一影響壽命嘅係每個用家嘅習慣不一,先會有落差。
好似車廠咁,如果真係有問題就唔係一架半架嘅事,係全球回收
我只係知d垃圾膠鏡兩野就黃到太陽眼鏡咁
真變色眼鏡

之前讀U果時戴Hoya,但係成日入lab,唔多唔小都有d化學品蒸汽,所以甩coat都冇怪佢
你地點車鏡片?
定車唔到咁既形狀?
鏡黃
係因為佢放左好撚耐
咩都係假, 我用緊嘅東海Lutina1.76最撚堅, 再加埋無印眼鏡紙, 無撚敵
用開蔡司
應該用咩
堅係咩堅?
堅硬?堅清?堅貴?
蔡司 不作他選
細個果時隻眼未定,成成換,由佢啦
而家自己搵自己洗,又定左
係時候對自己好d
真接覆個間舖,你不如去啲大lab問下佢地做唔做到
唔好話trace唔trace到個型出黎,個幾個內轉既角位一定車崩鏡,無論1.6(抗爆裂)定poly(防爆裂、號稱防彈)都唔掂
大佬呀我地細lab仔㗎咋
唔係好想打呢啲大魔王
堅過石堅個堅
認真, 堅薄, 應該堅硬, 同埋邊位影像變形少
仲要呢個唔係普通鐵框有螺絲鬆個隻
係要啪入去個隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞