德國高階眼鏡鏡片-Optovision

848 回覆
3 Like 44 Dislike
東海1.76系列面價非常嚇人唔係個個客有咁嘅心理準備

真後要識貨人 & 有需要先會介紹
多謝巴打東海防藍光有折靚價送埋msc
好撚堅,有啲啲黃
份工對電腦
之前放工搭車已經瞓著
現在除非返通宵,放工仲好精神
之後仲介紹幾個frd去
應該唔係多謝我

1路都無開名我係邊間鋪
所以內心好矛盾呢個價已經差唔多做得1.74 superb 除時加啲錢可以上到smartlife
幾時zeiss都有呢種防藍光又唔會影響色差太大
thx巴打 好詳細
有冇保護鏡片既教學
鋪頭教我洗左再用塊布印乾
係乾一陣 少少濕狀態定係乾晒先抹先岩
我試過乾晒抹 會有d類似水珠乾左既漬 好似仲衰
你咁講msc 我有印象佢話有coating可以加
但佢剩係簡單咁話襟用d我就無理到
不過我之前用開街鋪個d鏡 仲要帶左幾年 個陣又唔識錫鏡
宜家成個視角好煥然一新 貴d都抵既
600度,散光over200 1.74大概咩價位
早兩年hoya 1.74想換再上d有咩選擇
好撚多塵就睇下吹唔吹得走先
如果係油脂性塵痴實既就少少洗潔加水捽再沖水
就咁索完水就抹啦
但要確定你塊眼鏡布真係乾淨先
邊有咁多時間又等佢半亁定全乾
人戴鏡定鏡戴人呀
要搞咁多野
或者用眼鏡水噴完抺啦
暫時無消息

不過我相信如果有朝一日 Ziess 出嘅時候個價仲嚇人
除非個客主動問, 如果唔係 coating 我自己就好小主動 sell

廢事比客覺得我劏佢
你估d 鏡豆腐做咩

正常過下水, 用眼鏡布抹下已經ok 啦

真係咁驚嘅去買盒 Zeiss 紙啦
散光 over 200 強制要做 superb

建議零售價
1.67 $6800
1.74 $9200

有興趣嘅, 快d 去搵你相熟鋪頭r 價啦
呢個價係咩牌子?
蔡司 Zeiss
想問下巴打pentax1.6 refine blue control正路賣幾錢到
送嘅嘢就唔好咁多要求
街價我冇留意好耐
做左之後冇俾過錢配鏡
咁大獲 利申比錢買
唔知, 我鋪頭無呢d 垃圾鏡
想問下垃圾在咩地方
蔡司 1年送幾對鏡比我都戴唔晒

淨係買隻睇得上眼嘅架都幾k
整體 quality 都無乜特別

全部野都係 below avg.

唯一優勢係平

但係幫襯得我嘅客係要好野, 唔係要平野

d 客又唔係洗唔起, 如果我比cheap 野d客, 整臭自己個朵, 多多錢都買唔返
原來如此 我窮撚唔捨得用咁多錢
1.6 東海藍光都唔係太貴

下次試下囉
戴緊asahi 防藍光雙非1.74
之前用Nikon 雙非1.74 唔係八軸個隻
Asahi 個隻唔知點解重同厚好多 睇野無乜特別
Nikon 又花晒
之前用過hoya 單非1.67 VG我覺得睇野好清晰通透 好過晒樓上個兩隻

想換鏡應該點揀?用緊asahi 防藍光好似無乜用咁

左眼差不多900度近視250度散 右眼好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞