[真人真事] 重寫以前香港發生過冷門既命案奇案

1001 回覆
628 Like 21 Dislike
樓主小心身體 今晚好凍
新年快樂,聽日見
有冇多啲關於秀茂坪同黨燒屍案的內幕 想知多啲有關大王
好睇希望快啲有新故
傅顯進當年有冇拍拖?
多謝巴打一路留言支持
尋晚真係勁凍
返人間了 今晚會出文
我搵返蘋果本書睇下有無講
印象中刻畫得好詳細
寫埋831,香港浮屍
前者明眼人都知
後者會研究下黑狗點樣死口唔認
出文未呀
去完CAMP太眼訓
食完野訓到而家
決定繼續訓 養足精神聽朝起身寫
同埋想插一段
寫天水圍2004年倫常慘案背後故事 老公殺老婆加兩個女果單
唔知有無巴絲想睇
你寫就睇
會唔會寫埋補充資料先?
會 聽日補數
睇哂資料 但太攰寫唔落
多謝巴打支持
成日都偷懶唔出文都有D唔好意思
你寫就睇
留名
冇新故?
支持
有 修正緊文筆
等緊新故
女死者簡單而複雜的品流

話說阿敏讀既係女校,平時都係同學校既女同學玩多,最FD嘅就係失蹤當日約佢出去買波鞋嘅馮姓同學。自從阿敏係失蹤前3個月參加左學校舞蹈組之後,佢成個人都變哂咁,開始會打扮,買下靚衫同飾物。雖然阿媽懷疑過買野嘅錢係邊度黎,阿敏就解釋話係因為舞蹈組出去表演有酬金。

另一方面,阿敏又有個疑似「男朋友」:陳媽有次係返屋企途中見到阿敏同個男人狀什親咁一齊行,周不時仲見佢係屋企樓下等阿敏出去。阿敏之後解釋話呢個男人係舞蹈組入面嘅舞伴,而且佢亦都係有女朋友嘅。

事實上,警方查證之後發現阿敏學校嘅舞蹈組根本無被邀請過去演出,而且入面係無男舞伴嘅存在,阿敏三番四次講大話就係為左隱瞞金錢來源同個男人背景。因此警方就一度懷疑呢個男人係以操控女子賣淫為生嘅「姑爺仔」,個手法會係先強姦再威逼利誘佢地去接客或者係用毒品令佢地上癮。如果呢個假設係合理,除左可以解釋到金錢來源,又可以證明阿敏好大機會係因為佢唔肯就範,賣淫集團就一殺了之起殺雞儆猴作用,藉以警告其他妓女唔好有脫離佢地嘅諗法。但可惜嘅係警方之後都一直搵唔到阿敏嘅「男朋友」,而阿敏除左無吸毒之外,死時都仲係處女之身,所以上述推論都係唔太成立。

(注:阿敏呢個男朋友唔係上面提到嘅鄧男)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞