[真人真事] 重寫以前香港發生過冷門既命案奇案

1001 回覆
628 Like 21 Dislike
呢啲又係講唔清
得個仔先知真相
但居新年先咁
我見臺灣新聞係咁樣寫
直到12年前,醫師李世傑以1288萬買下入住,不只拆除洪若潭小女兒的琴房,還大改造,增建2樓半玻璃屋,李世傑說,他最喜歡和裡頭的植物對話,加上自己是無神論者,住這一點都不覺得毛毛的,真的不怕鬼反倒比較怕人。
好似唔太一樣
https://youtu.be/I6ZLdT36RnM?t=2381
我直接係記者訪問佢片段到搵~
係到祝大家牛年快樂
新一年最緊要身體健康
新年快樂 出入平安
因屍體係密封空間下會產生大量氣體膨脹,壓力大到可以逼爆石屎牆身...所以逼開左裂縫d血水跟住裂縫滲落樓下
Live咗
在生嘅人仲恐怖過啲鬼
鬼最多嚇下你
人唔好心地整死埋你
見字者
新年快樂 身體健康 萬事如意
之前有巴打問過阿雞燒屍案有無內幕
我係Youtube見到有人咁comment

https://www.youtube.com/watch?v=H1Lo3XLiGd0&ab_channel=%E8%89%BE%E7%BD%B0%E6%96%AFNineupChannel

真人大王好細粒,約5呎4至5吋左右,中等身材
嗰時佢哋只係平時蒲球場食下煙,踩下單車嘅村童,我大佢哋兩三年,係區外人,有個老表喺嗰邊收咗個細佬係佢哋堆其中一人,所以我都入過村幾次
其實真正原因唔係因為阿雞做二五仔,呢個只係藉口,而差人落口供都要搵個殺人嘅理由,所以順理成章就當係殺人動機。
點解我知?因為佢哋圍內有二個人係成日比佢哋恰同圍打嘅,一個阿雞,一個叫阿基,呢個阿基就係我嘅哎吔三點水侄仔,阿雞死嗰晚,本來佢哋係打比阿基先嘅,但阿基無出去,所以佢哋先搵阿雞出嚟。所以應該係成班人無聊搵啲好蝦嘅打,並無任何原因。
聽阿基講,佢哋特登叫自己出嚟九成都係想玩佢,所以佢推斷阿雞出咗去比佢哋玩同打途中發爛渣,咁多人是但一兩個著咗,一人幾腳都死得
事後阿基話,好彩嗰晚無出去,唔係死嗰個可能係佢

https://www.youtube.com/watch?v=H1Lo3XLiGd0&ab_channel=%E8%89%BE%E7%BD%B0%E6%96%AFNineupChannel

大家可以當故仔咁聽
BTW呢幾日忙好多野 出唔到文
下星期二繼續
大家新年玩得開心D
星期一仲係假
唔洗年初四咁既樣
新年快樂
多謝巴打
有賴你地支持咁耐
我先有動力寫落去
樓主同咁多位巴打新年快樂
假期後見!
好同意
巴打除咗睇命案奇案外仲會唔會研究靈異嘢
算有 以前細個會買雲海D書黎睇
而家會聽 Youtube Channel 特別係 highway recording好正
平時寫案件其實都成日會有靈異野
不過呢幾年香港 人仲恐怖過鬼
新年快樂
qg1
定期回post 支持樓主!
負評你quote文呀on9
巴打絲打新年相嗌唔好口
大家記住盡量唔好Quote文~
傻西quote長文俾人負皮都未識死再quote多次黎問,個腦坐撚住左呀?唔上水屌你都唔得,你再quote多次block埋你添呀,上面已經講左勁多次唔好quote長文啦盲撚

btw支持樓主,其他人新年快樂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞