[真人真事] 重寫以前香港發生過冷門既命案奇案

1001 回覆
628 Like 21 Dislike
慢慢寫啦,有我就會睇
補返推文
加油呀LM!
盡力盡時
可能好似華城個個咁
衰左其他野比人捉左先停左
始終相信狗係由開埠到依家都係黑既
依家唔收錢邊個落力做野
可能好似朱令案咁
受害者家屬大?
Sorry 加害者家屬更大
連環殺手咁難查,又唔係confirm咗。查到就話紮職姐,查唔到咪嘥時間,不了
華城嗰個衰咗謀殺,所以先斷咁耐,之後先有機會查到係佢。

個人認為如果90年代真係有一個連環殺手,我諗佢唔繼續犯案落去,未必係坐監。我比較相信可能佢移咗民或者有重病在身。
或者可能好似白銀連環殺人案咁,個兇手生兒育女,生活忙左,亦有左寄託,就停止殺人?
最衰無數字證明1990失蹤案係咪最多
只可以推斷到少女呢個組別係特別危險
其實我懷疑以前香港咁多妓女年代
好多比人殺左棄屍都唔知咩事
因為好似之前菲籍邪教殺人事件咁
如果唔係有其他野發生揭發 根本唔會知
所以有連環殺手真係唔奇
反正講開90年代疑似連環殺手
下個Topic我試下再整合其他年代失蹤案
同埋講下雨夜屠夫林過雲有幾「癲」
如果巴絲打唔介意睇過
就比個正皮我統計下
我覺得一定有,嗰個年代冇咁多cctv,如果兇手同受害人冇任何關係同埋冇目擊証人,基本上好難拉人
哈哈...我都係呀...
最恐怖係隨機殺人好似當拍扁隻蚊咁
之後搵紙巾抆乾淨沖落廁所當冇事發生
個犯到死左其他人都唔知佢殺過幾多人
睇完個下有d空虛
美國可以提出受害者係邊個同埋條屍體喺邊,用嚟交換避開死刑
好似有一單係西營盤浮屍案
但係如果係班主任叫佢買飯,唔係應該會俾錢佢去買先合理咩?
不過之後打電話同佢老豆講佢偷竊又未免太嚴重
可能係上班房搵老師拎錢先?
唔肯定 始終年代久遠資料唔夠
話偷野指控真係太嚴重
yes! 會唔會講吓
真係 自己讀小學個陣啲40幾歲老鬼真係垃撚圾 淨係中意痴住啲女 不過我諗依家個啲已經好左啲掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞