Samsung Galaxy 集中討論區 (104) 網傳1月14日發佈S21 千祈唔好用送中3星 白卡勿入

1001 回覆
8 Like 6 Dislike

好似真係有改善咁
有咩唔同
美國,韓國,歐洲,東南亞都有了
三星S21 Ultra相機參數如下:
▪超廣角採用IMX563 Gen5架構 12MP 1.4um 雙pd對焦
▪主攝是第二代0.8um的一億像素HM3,九合一,Super PD
▪3X光變和10X光變都是三星S5K3J1,10MP 1.22um 支持雙pd
▪激光對焦取代ToF

超廣角唔再係定焦可以拎埋嚟近拍解決慧差
咩係3X光變和10X光變?
光學變焦
$9398
價錢唔太大問題

重同大先係
重唔緊要,但又係6.9”既話冇新意
6.9幾合理
只係我鍾意細機
大細想要乜新意
我prefer 7" 16:9
想問下香港買到既S20+ 256gb係咪水貨黎?
都係pd無dp?
我見外國youtuber做比較
大多留言都係s20>iPhone 12 pro
唯獨香港人真係偏好iphone
ifans:Android lag
我知 咁3定10? 定3至10?
其實外國tech youtuber好多都係用an機
好似係亞洲地區先多啲人覺得iPhone高人一等
如無意外 一粒3X同一粒10X
developer一定係揀Android (user friendly)
係亞洲先會笑9人
奧巴馬用blackberry同三叔
咁就好 解決埋n20u 1-5x之間劣化問題
其實除左印度,應該多數地方係iphone用家多過三叔嘅
始終an好玩但難駕馭啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞