Samsung Galaxy 集中討論區 (104) 網傳1月14日發佈S21 千祈唔好用送中3星 白卡勿入

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
fix咗啦
都係要一日兩充,咁不如120hz
有無人覺得s20+ 個電量模式無咩慳到電?
有冇色揀? 淨係得黑色?
雖然唔係s20+,不過呢個電量模式我要開到中等省電先有感覺 已經feel到無咁順
認真想問個Screen touch issues Fix咗未?
呢個咪就係中階機同旗艦嘅分別
s20fe ?

屌,想換機啊
s20+ 或者等s21
想要雙sim+256gb
S20+ 好似唔得
Note 20 ultra
如何測試三星手機防水性能?

首先你要記住一串代碼,*#0*#,它是三星手機進入工程模式的代碼,在手機的撥號鍵輸入這串代碼,你就會進入三星的工程模式。

進入該模式後,請不要隨便點擊,錯誤的點擊有可能造成不必要的損失,我們在裏面找到SENSOR按鈕,點擊打開。

進入該界面後,進找到下面用紅框框住的內容

這兩個數值會不斷的變化,並且變化十分的微小。之後,我們用力的按壓螢幕,會發現兩個數值會發生變化,觀察barometersensor,數值有3-5的變化證明氣密性良好,手機可以下水。我們同樣也可以將sim卡槽打開,觀察即便用力的按壓螢幕,數值依舊不會變化。如若在手機已經密封的環境下,數值已經不會變化,說明手機已經不能夠防水了。其次,這個數值的初始值,不同的地區都是不一樣的,不按壓的情況下,它自動的微小變化,也會因為地區不同,變化的幅度不同。

該方法只是一個輔助性的判斷方法,能夠初步的判斷你的手機氣密性,但絕對不能百分百的判斷準確,只能說如果順利通過測試,你的手機不一定具有防水,但如若通不過,那手機一定得通過專門得檢測,才能最終確定。
有人話update 後 smart octopus 好左,有無人試過?
仲要有bud+ 送
冇雙sim+256gb
四、五千蚊價位得呢部機啱

我窮係我錯, 冇錢學咩人咁多要求
12月中番貨,忍多陣
韓版岩岩上左3.0
都係12月,不過慢少少
其實你想有咩功能?
唔會殘缺120hz
太大部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞