Samsung Galaxy 集中討論區 (104) 網傳1月14日發佈S21 千祈唔好用送中3星 白卡勿入

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
UV貼唔撞得
平貴都一樣易裂
即係貼黎防花唔防撞?
咁我買原廠膠貼自己貼係咪差唔多?
防花夠滑
UV貼最終要係曲Mon用全貼合冇白邊

原廠膠貼得出廠個張最好用
話係原廠的買返來的都完全唔同效果
咁Samsung維修中心用邊隻膠貼?
出廠
thx 巴打,部機開始少花
玻璃幾滑,指紋都用到
UV貼真心怕手勢唔好,塞咗喇叭
唔覺意撞倒床,檯
都好易爆

唔係sensitive,應該係變曲mon誤觸機會多
識人用緊s6
仲要係得16gb嘅版本
cls
間鋪同我包好哂先落膠水,手勢幾好,不過張貼唔係full cover(黑邊位包唔哂)
講到 samsung.knot, Samsung s20 同pixel 5, 同iPhone 12 iOS相比,邊個做到最安全 防警爆
防physical acquisition黎講應該暫時3部都安全,不過an先天優勢在軟件可以做到安全措施(偽裝\重設\鎖機),例如 安全資料夾,Cerberus,tasker呢啲
暫時睇forensic software 嘅已知exploit

exynos exploit - 已知如果裝置解鎖左就可以full file extraction

apple secure enclave exploit - 已知有seprom exploit不可修復,如果唔好彩,未來發現到bootrom exploit (例如舊版checkm8),就會好似舊版iphone xr咁,入去就秒破解到
唔係 用嗰個fbi既app, 就輕鬆破解到既咩?
fbi係買license,包括cellebrite,msab,elcomsoft,oxygen forensics之類。
A12晶片因為有checkm8呢個漏洞所以可以輕鬆破解
a13及打後只能用graykey 硬爆 (所以你密碼越長越安全)
不過secure enclave呢個都係潛在炸彈黎,只能講:與同時間競賽
巴打係有根有據既?
之前諗緊買Samsung定iPhone安全啲,都諗好耐
啲人話android機 易被破解,secure folder都冇用途既,有得bypass拎入邊資料。

所以 如果裝telegram,再裝係 secure folder(knot) 入邊, 啲訊息同圖片夠唔夠 安全 防暴
特賣場買個條type- to 3.5mm音質奇差,
budget 200有乜唔易接觸不良,又好聲?Thanks.
samsung原裝
佢個隻唔係講明三叔用唔到咩
note 10 用到
驚自己貼唔好就俾人賺
保護貼個作用其實為保護個mon

有人話軟貼唔易爛 , 但係跌落地撞角, 軟貼保唔保護到個mon 先
不負責任又唔好手勢個d 唔包真係害死人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞