Samsung Galaxy 集中討論區 (104) 網傳1月14日發佈S21 千祈唔好用送中3星 白卡勿入

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
周街都係bronze
我fd買black
岩岩係鋪揀緊機
俾完錢先睇到po
但我都係揀左銅
支那殘體字
好彩無揀黑
我買咗白色Note20 Ultra
我抗拒唔到白色手機
白色裸機啲指紋冇咁顯眼
銀邊花咗可以拋光 黑邊唔得
買S10啦
如果$3,500左右
有冇介紹買邊部samsung?
唔急, 可以等一,兩個月
Note 黑邊 應該長戴套就ok 吧 ?
依家已經好少聽見人祼機
我最鐘意裸機
有冇人覺得最近youtube食電左
no offense
想問下巴打你平時講嘢係咪都會好似上面
應該長戴套就ok ?
咁樣講?
好少見人會講個吧字
最後都係洗左先無事
咁你有咩要求先

三千幾蚊中階機(AXX/MXX) 已經比同價位舊旗艦大mon大電
但配件少d 更新慢d 唔係用旗艦cpu 未必有防水防塵/無線叉電
以今年嘅dns 114.114.114.114風波為例 冇旗艦機咁快有得解決

再唔係就用舊兩代嘅s/note系列
旗艦就保證至少用到三代android
殼多d款揀 安全更新快D有 港行用高通旗艦cpu 有IP Ratings
S10細舖做緊3600 S10+而家做緊41XX
等2個月出s21嘅話 s10+就有機會跌落接近你budget
機背靚過今年D旗艦同最後有3.5mm耳機窿嘅旗艦

旗艦嘅lite版嘅優缺點就喺2者之間
睇下你需唔需要嗰D閹咗嘅功能囉

加少少錢買Z Fold 2
打字打到半口半寫咁
用緊NOTE9
猶豫緊轉唔轉s20+ / note20u
youtube都開住mon用
本身都倒水
唔多覺食電左
有時仲一路睇連登一路睇youtube
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞