Samsung Galaxy 集中討論區 (104) 網傳1月14日發佈S21 千祈唔好用送中3星 白卡勿入

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
用samsung 跟俾你夠用。殼用一排唔用都得。
個指紋究竟仲有幾多優化空間
依家個指紋偶爾會lag一下
已經好好多

係同硬件下既s10個陣直程災難級 特別初頭個陣
唔多明s10 note 10個動畫咁慢,拖慢成個體驗

全部原廠預設4g 無專登慳電
用得4500 電 同早年當年3千的機差不多
己經無打機
Screen on 6小時 算 above average 吧
上連登的chrome 都好食電
全球經濟唔到 samsung應該寧願犧牲銷量(s21/21+)嚟谷高利潤嘅s21ultra
https://youtu.be/TPkg1ev4HM8
One UI3.0
5:38個下S10+好似仲爽手過N20U
唔肯定 你試下拎果時問下了
J出血,好快有gesture又順
唔可以揀色,黑同白
有冇人更新完之後用唔番指紋解鎖

本身冇問題,更新完之後detect唔到

岩岩更新完個輸入法下面多左行黑色野有有冇方法整走佢

另外之前可以按住下面spacebar個位移動打字個位,依加變左開語音有冇得較番

另外想問有冇得較上次打完個字擺番頭位?例如竹戈=我,但佢放左係第二個位,第一個位係的「的」字,有冇方法我打完個我字之後,個我字自動幫我放番去第一個位?

感謝各位
另外youtube個app字幕係咪只可以偏右?

因為之前用開iphone版係正中間咁出字幕,想睇下較唔較到
等多兩個月S21系列啦
1. 設定 > search 導覽列,off 顯示按鍵...
個人覺得 keyboard太低 無咁好㩒

2. 你keyboard 速成碼 人 上面有setting icon, 入面有得set

3. 打得愈多某隻字 就排得愈前
android chrome又食電又慢又缺功能又唔安全 你用brave\samsung internet好過佢多多聲
用facebook lite\ friendly social browser可以有效改善耗電,原裝app成日開埋啲唔等洗嘅功能同偷資料

fb真係好食電明明已經深度休眠
888內置天線,信號更好+省電,到時又送buds pro,自己諗
用個陣track呀嘛 用lite\第三方client啦
我連登都係web
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞