Samsung Galaxy 集中討論區 (104) 網傳1月14日發佈S21 千祈唔好用送中3星 白卡勿入

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
我條女
主要都係Google唔肯同狗鐵negotiate
好鬼滑
個三星keyboard更新完好唔慣 有冇方法downgrade返
真心好野黎
搣左貼其他無咁滑
等張膠貼花先換啦
轉gboard啦
你下次更完又要重新downgrade
有無s20用唔到google assistant
入去voice match> ok google粒掣不停自動switch on&off
無左揸車好唔方便
尋晚含完
有冇咩必裝軟件 保安軟件
依家部機 空了了

WhatsApp都未過。
佢內置嗰smart switch過資料有冇用

定係用舊機Samsung backup + Google backup
gboard如果用晒手寫同中英文輸入 個切換功能冇咁方便
最順手都係Google舊嗰個粵語輸入法
但係冇update了
【每日焦點】三星明年停止支援部分舊款穿戴式裝置 傳正申請戒指無線充電專利
科技 20:00 2020/12/07
Samsung將從明年開始停止支援部分舊款智能手錶和健身追踪器的系統更新;最近亦傳出正在研發一款戒指形狀的手機無線充電器,並已向韓國專利局申請專利。

▲ Samsung將從明年開始停止支援部分舊款智能手錶和健身追踪器的系統更新;最近亦傳出正在研發一款戒指形狀的手機無線充電器,並已向韓國專利局申請專利。

三星(Samsung)近年推出很多不同類型的產品,如旗艦手機、智能手錶或是筆電產品等,以提升市場競爭力。不過,Samsung一向都推陳出新,務求爲廣大的消費者提供最佳的服務體驗。

日前有消息指,官方表示將從明年開始,停止支援部分舊款智能手錶和健身追踪器的系統更新。受影響的產品型號包括Galaxy Gear、Galaxy Gear 2、Galaxy Gear 2 Neo、Gear S以及Gear Fit,共5款智能產品。

此5款穿戴式產品型號,未來將不會支援Galaxy S21系列手機,以及日後推出的新款機型。不過,這些產品仍能在舊款的三星手機運行。
有冇巴打知 s20 支援唔支援到 e sim
感覺似google唔想參與香港交通卡 好似傳都無傳過
我發現最近一次系統更新就咁

做哂佢
唔支
主要係google冇心理香港

呢樣廠商可以自行決定 關鍵google wfc
tks 成功
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞