Samsung Galaxy 集中討論區 (104) 網傳1月14日發佈S21 千祈唔好用送中3星 白卡勿入

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
我用粵拼,一定係gboard
照計上e2100應該唔會同888有太大差距嘅
cpu e2100>888 有超頻
gpu e2100<888 公版vs adreno
modem e2100<888 過往測速高通始終係業界最強
isp e2100>888 990有4k 120fps + screen output更高
npu e2100<888 三叔最遲發展npu
核電咗
用Galaxy S系計
S1 S2 S6 S7 都係用exynos 版好

S3粒4412 只有4210 加兩個核心
S4粒5410個Big little 半廢
S5粒5420連4G 都冇
唔係第一次冇寫三星
gboard有冇得較高啲個keyboard,太低好唔好撳
但855同865都有wo

Gboard 可以較到最高咁樣
原來已經可以加background 咁靚

之前幾年都用lg 簡單型keyboard
頭先由三星鍵盤一轉gboard 立即順手好多下
點解要避嘅?
做唔做到類似咁嘅效果
我都幾鍾意gboard,不過太貼個底,好難打字
用gesture嘅話 開呢個可以加條bar係鍵盤底
Samsung有冇得較好似Nokia / Pixel 嗰款navigation Key?
我好奇點解三叔唔放4K 60hz落手機
同Sony對撼
1.徒增功耗
2.無當Sony係對手
3.Sony有板你睇放4k都係冇阻繼續唔賣得
我由lg g3 v20 v30 的長期2k mon
睇到 fhd+ 其實感覺唔到

不過120hz 係有分別
藥丸home?冇
無知一問 用無線耳機聽歌
Snapdragon嘅音質係咪會好啲? (見佢好多支援技術)
藍芽要睇連線格式
如果電話 有支援Qualcomm AptXHD / AptX 已經算好
師兄同我既手機歷程一樣,我都諗緊轉會
想問你轉左邊部?
咁細個mon上4k簡直弱智
其實聽唔聽得出都成問題
岩岩由iphone轉用note系列冇耐,有個問題想請教下,舊時用iphone佢想所有訊息,通知個D一拎部機係個lockscreen已經一行行顯示晒出黎,想問有冇得set番同iphone一樣

另外舊時用iphone7plus佢有個功能有得輕按兩下home制,個mon會向下縮一半,方便你禁上好上既野,我見佢note10有個單手模式,但佢係將畫面縮去右下角,有冇方法可以直接向下移一半好似舊時咁

舊時都係用airdrop過相,片落macbook,有冇類似方法過相去macbook

感謝各位
同埋note10係咪一般同番佢原本痴好將張mon貼就ok唔洗搞咁多野?
1. 設定 >鎖定螢幕> 通知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞