Samsung Galaxy 集中討論區 (104) 網傳1月14日發佈S21 千祈唔好用送中3星 白卡勿入

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
edge lightning,可以
除左s10 > s20, 以前都係每代+1
比返Google統一做可能就係間間廠一樣
one plus 都有 2k 120hz
反而做 mon 咁出名既 Samsung 冇
個ui好唔好用我覺得廠商責任大啲
如果比google統一,不了 我唔係stock rom撚,google搞rom真係極度落後,其他唔講,佢自己啲mobile app體驗都唔好啦比佢搞我不如用ios
食得屎,舊年都仲可以賴990太食電,今年旗艦佢都夠膽閹 真係為左差異化乜都做得出
2k120hz ltpo memc 10bit 留名睇s21+一樣都無
如果逼啲an廠統一UI
啲An廠反枱都似
特別是三叔呢啲咁多自家嘢嘅廠

用家post一向都係fans向
所以踩完自己嘢俾fans負皮雖然未必理性但其實都係常情
有冇方法較電話黎會震但一般普通通知就彈係mon彈一彈/edge lighting就算?

另外佢個排通知都唔係跟時間先後排有冇得較番
真係望左setting一輪都唔識較求解答 感謝有心人
因為 2021年?
開edge lightning+震機
通知真係冇乜理
網名嚟㗎啫
三叔鍾意嘅話可以唔用number
就咁叫Galaxy S都仲得
跟年份叫喎 ching
an廠統一UI冇可能喇, 但係咪可以迫d 廠加左大量自家野之後要自己起過個launcher+UI+setting 呢
用android 其中一樣就係可以用唔同UI/LAUNCHER等
唔中意又可以裝其他
唔使連widget都要限住用
thx
點樣逼
出廠用stock
然後去store download嗰個廠嘅UI?
good lock留番俾advanced user
從來未見過有阿叔識用one hand
我教老母用gesture
老母多數淨係識畫面上有嘅嘢
要佢分左右/上中下掃簡直係攞佢命
one ui 體驗同功能走得前咁多
google逐漸加d功能 one ui 一早已有

就咁睇11

螢幕錄影

深色模式排程

改變播放媒體的音效裝置
如果佢整合入ui就唔同講法架啦 有無睇花生說oneui說明書個集? 講中個心聲
屌啲功能擺位完全反人類設計,偏偏佢係最下面又會估到你係咪想揾乜乜
舉例3天王vs全螢幕手勢,如果整合入ui係會逐個功能有動畫示範個效果。 hi auntie goodlock清一色無字天書 呢度都已經答過唔少巴打啲問題,明明如果有內置動畫就會好intuitive。 你驚普通人唔識用咪將佢變做進階功能囉,唔click入去就唔會有咪得,洗鬼自己dl十幾個module逐個click逐個試咩,仲要成堆都係英文
Good Lock 好似係第二條team做
有冇人仲用緊s9系列?
S20+就快停產
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞