Samsung Galaxy 集中討論區 (104) 網傳1月14日發佈S21 千祈唔好用送中3星 白卡勿入

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
係,佢話其他人都係咁,要再等下
八達通$500去到9月先收到
smt 可以做分期?
我果陣smartone分期同優惠唔可以同時用
唔怪得啦,改咗自取
我果陣係順豐寄件
平mon窄框

唔該三星s21請256GB起跳
好難 如果S21行減價路線
好想每個model都有幾款容量揀
128,256,512(s21/s21+)
512/1TB (ultra)
我估$5998起跳
2021年嘅旗艦 要進步下啦
仲128同中階機一樣

退一步 細機都要出256版
我部20+好好用
未必考慮s21了,何況效能過剩
除非spec/software有大突破
s21都流曬spec啦 無乜值得期待,2021有睇頭係得fold3會唔會加spen &外mon變返無咁窄
s22先黎料(如果一切on track)應該係2022 屏下鏡頭+amd gpu 好奇三叔條custom chip team有amd下到底可以幫微軟同google搞到啲咩出黎
(純粹FF討論下)
每年三叔出旗艦手機,大家都踴躍討論
但睇返銷量都係唔夠中階A系多
有啲擔心過多兩年,會唔會跟Google pixel咁
剩係出啲有flagship功能+中高階spec+中階價錢既機
想問下8月嗰期衛訊買s20 有無包一年爆mon保
s21+ 要2k+120hz呀屌你三星
其實唔會
三叔始終要有部勁嘢去穩住個科技龍頭位置
所以依家先會出ultra機

最終由LG v30 轉會 第一次入samsung 旗艦
Smt 再送LED cover

我主要睇左幾部
Zenfone7 太重
Sony Xperia 太長
S10+ 細鋪鬼貨都賣成4千蚊
S20fe 2大潛在問題未解決

見到佢依一代S系個mon 終於唔算太曲
個前鏡又真係算好細
反而大賣點120hz 對我可有可無 遲啲想慳電先退返去60hz
用慣120hz就唔想去返60hz
好有iphone 的感覺
不過我都係平mon 支持者
千萬唔好學大陸機出瀑布螢幕
點解個s20 個Edge lightning
唔見有fb messenger set?
嘥氣啦,玩得曲mon既支廠全部都係用Samsung OLED果粉打哂飛機都未有能力量產OLED.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞