[秘聞]當世四大天王︰黎郭劉張 3

946 回覆
341 Like 2 Dislike
我覺得樓主而家出文既速度都可接受喎
保持品質最重要

同意

因為真係好好睇
張友友會唔會出返嚟?
好似出一出場又消失

雷曼之後會出返黎
張友友會唔會出返嚟?
好似出一出場又消失

雷曼之後會出返黎

雷曼錢莊倒閉
好故 比啲咩雞咩bfgf 故好太多

張友友會唔會出返嚟?
好似出一出場又消失

雷曼之後會出返黎

雷曼錢莊倒閉

丐幫幫主擺咁多錢係雷曼錢莊咁鬼
張友友會唔會出返嚟?
好似出一出場又消失

雷曼之後會出返黎

雷曼錢莊倒閉

誤入雷曼會
樓主一出聲回應 個post熱鬧咗好多
樓主一出聲回應 個post熱鬧咗好多

證明真係好多人睇
張友友會唔會出返嚟?
好似出一出場又消失

雷曼之後會出返黎

雷曼錢莊倒閉

誤入雷曼會

要開天下巡迴苦行(行乞)會
幾時加入陳性西域畫家春宮圖流於坊間嘅情節

唔加得唔得?

只係希望唔破壞劇情線下加返啲江湖趣聞
大家睇到呢度都知係長篇,其實有固定出文時間可能仲好, 樓主定個岩自己既節奏,讀者又知幾時有文

星期一至五,放左工,塞完車就有文。好似係。

利申:九東返新西

唔怪得我成日收工時間見有文啦

大家都係新西撚

說好的塞車個時有得睇呢
大家睇到呢度都知係長篇,其實有固定出文時間可能仲好, 樓主定個岩自己既節奏,讀者又知幾時有文

星期一至五,放左工,塞完車就有文。好似係。

利申:九東返新西

唔怪得我成日收工時間見有文啦

大家都係新西撚

說好的塞車個時有得睇呢

今日好順
當世四大天王︰黎郭劉張105

藍袍乍現,郭城鬼魅的身影毫無先兆的出現在南門城樓之上,以閃電身法從城門上騰空而下,一匹神駿的健馬也從黑暗的城門中跑出來。後方也傳來急促的腳步聲,原來有一隊為數十多人的官兵從後殺至,殺聲震天。

謝鋒提劍擋下直飛面門貫滿氣勁的黑影,發出「噹」的一聲,擊飛應該是金屬造的暗器。見著郭城轉眼間已經差不多飛臨面前,他知道情況不妙,大叫:「臣哥、榕兒,保護張勇;中飛,跟我一起擋住郭城。」

各人分別擋下從城門通道射來的黑色暗器後,伊臣和楊榕馬上一左一右的退到張勇身旁,謝鋒和鄭中飛也趨前要攔住剛騎到馬上的郭城,楊家兩姊妹則回頭應付從後方殺來的官兵。

謝鋒的劍從左方橫劈向郭城,和鄭中飛同時攻向郭城的掌配合得絲絲入扣。郭城卻夷然不懼。連人帶馬的飛躍而起,剛好避過二人攻勢最強的點,雙手還反手以藏在袍裡,精鋼打造的護臂擊向兩人已經招式用老的劍和掌上。

兩人一個照面就被一左一右的迫退了,郭城馬不停蹄直衝向有伊臣和楊榕護在身前的張勇,似要直接把他了結。

郭城躍離馬背,騰空而起,雙掌攻向在馬背上嚇得面無人色的張勇,氣勢迫人。伊臣也飛躍而起,以「降龍十八掌」迎上郭城的雙掌。

同一時間,城門通道內再飛來一黑影,快如閃電的襲向張勇。

伊臣和郭城在空中四掌相交,爆出驚人的氣勁,鬼哭神號。至陰至柔的陰寒氣勁從郭城的雙掌排山倒海的湧來,剛好破入伊臣至剛至陽的「降龍十八龍」,伊臣被打飛退後。

郭城也不好受,被伊臣雄渾的內勁震得氣血翻騰,心道,伊臣此子能夠無花無假的擋下自己必殺一擊,武功之高,已可與當世四大天王爭一日之長短,不得不除,否則後患無窮。口中卻道:「哼!比起老乞丐,你還差得遠。」

他凌空中一個翻身,直射向張勇,正要猛下殺手,卻被張勇另一邊的楊榕接連放出兩把飛刀阻擋。一把剛好擊中從城門通道飛來的黑影,另一把則射向身在空中,無力可借的郭城,不論角度力度皆無懈可擊。

郭城藝高人膽大,一腳踏上楊榕攻向自己的飛刀上,再向上升起。雖然逃過一劫,但卻已經失去再接近張勇的機會了。

因為重整旗鼓的謝鋒、鄭中飛、伊臣和楊榕已經對他形成合圍之勢,四個方向從地上躍攻向郭城。

郭城在空中看清形勢,嘆了一口氣,發出一聲不知代表甚麼的呼嘯。

城門通道再射出一抺黑影到郭城的腳下,輕功高絕的郭城竟能一腳踏在黑影之上,有如乘風而去,逃過四大高手的夾擊。

正當謝鋒他們以為危機已除,鬆一口氣之際,張勇身旁的一名途人突然發難,一劍刺向張勇的胸膛,快如閃電,讓人欲救無從。

張勇從馬背掉到地上,謝鋒四人才剛足踏實地。

伊臣叫道:「極愛劍法!」

那人除下頭笠,露出俊臉,正是「多情公子」陳歡希,他冷笑一聲後,向眾人道:「失陪了。」就轉身沒入慢慢撤退的官兵之中,追之不及。
巴打打算寫到咩年份
會唔會有神奇女俠謝琪同敲穿牆韋蘭

應該寫唔到.........點解叫敲穿牆ge??
伊臣出名扮腿聖扮得似,如果郭城出現,可以扮腿聖嚇走佢

伊臣本身都勁!
巴打打算寫到咩年份

廁田都出咗,電單車應該會跟黎日月出

頭先答漏左,應該寫零三至零六左右
好奇一問,巴打係咪好憎劉龍

真係唔係,劇情須要..............

睇過一個訪問,問劉龍介唔介意人地話佢把聲似伊臣,佢答話,其實介意。

所以先有劉龍呢個角色,因為伊臣被迫做左正派.............
巴打打算寫到咩年份

應該寫唔到.........點解叫敲穿牆ge??

因為佢首新歌有句歌詞
我想識你女朋友 我想敲穿你門口
南帝=劉特首
東邪=黎日月?

請睇post 1 第一頁.
推 樓主加油

謝謝!
推推先

有冇王傑份?

唔想劇透...........即係有
再推

推得好!
加油啊樓主
真係好好睇

多謝晒!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞