(擺脫支那牛牛) 可能係全港最詳細美股新手教學文

1001 回覆
1211 Like 25 Dislike
其實唔難
不過唔記得係咪射美股差唔多1千蚊1隻股票
要用ie開 或者chrome incognito
其實點睇返自己係cs intl定cs hk
每隻百五美金我買撚過仲好
有冇收過CS既信?

我既信係直接由美國寄黎
https://lihkg.com/thread/2317319/page/1

就快1001,開左新POST,有問題可以係果邊討論
cs點知自己開既係國際版定香港版
Firstrade 開戶出生國冇得揀加拿大點搞。。
Cs我尋日打去問佢可否ach去firstrade

佢話我個Account唔可以ACH,只可tt

我話點解

佢話香港Account唔可以

我問佢點解有網上有啲人得

佢話可能早期嗰啲得

乜cs唔可ach?!!
我上個月都諗呢個問題
FT簡單啲 申請快
TD完善啲 申請慢

我最後揀咗TD
唔該樓豬先 想問多少少pdt 無pdt意思係咪假設我係今日開市入左1隻股 1定要係第2日開市先放得返?
唔清楚 所以我地係開國際版
唔係,意思係你買野會用左d balance, balance 要2日後先回到

如果冇哂balance 再買野就會good faith violation, 會鎖你acct 90日
有冇收過信
國際版既信係美國寄黎

或者你可以試下係cs International 個網睇下登唔登入到

唔sure最簡單就係問客服
我都係國際版來個喎,唔會開咗香港版掛?
佢意思我寫居住地係香港所以無得ach
開左firsttrade
我見啲教學話會有份form係聲明係境外居民免稅
點解唔見自己填左既
w8-ben 唔見就Login firstrade個網 download一份再upload
免費嘅野唔好
要收費先開心
ft,td 可唔可以出美金去英國戶口?
再等多三個星期應該會自動有,係慢啲
可以,對到legal name就得
你新開? 應該唔需要另外填, 你第一次login填既資料已經是
去返設定>賬戶現況睇睇先
我新開無搞過份form
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞