(擺脫支那牛牛) 可能係全港最詳細美股新手教學文

1001 回覆
1211 Like 25 Dislike
有冇用過IG(唔是Instagram)
push
正皮係比你咁有心機打段嘢出嚟

一早用 ft , 冇用過支牛
多謝樓主咁點解唔個個都用TD?
有講丫

邊d fps/電匯

入錢用citi免費,其他就睇你銀行 間間唔同

幫你check埋匯出
Firsttrade 35usd
CS 25usd
Td 25 usd
Ib 好似一個月免費一次
黑期? 冇丫

價差好似好闊咁
幫推
已經7成資金去左FT,fade out緊支牛
係咪得支牛有自己既community
唔好再用支那牛!
認真出呢D POST 第一句應該係新手切勿亂玩OPTIONS同相信班連登大師,玩好正股都應該夠你獲利,例如Mark Minervini呢位神級大佬

忠實 fans過黎支持 估計樓豬將podcast份犒打左上黎 btw 唔洗理引戰狗
LM
牛牛同cs 既介面明顯係牛牛好啲啦
大多人都係用手機落單 唔做咩分折 咁咪會多人用牛牛
想人唔用牛牛 係要其他platform 整好啲介面
想問下點睇d人話etf唔洗止蝕我依加d etf蝕番轉頭 係咪學廢老buy and hold 就得
strong post
IB開戶好似10K HKD就得

利伸 9月頭用10K HKD開左,開心使用中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞