(擺脫支那牛牛) 可能係全港最詳細美股新手教學文

1001 回覆
1211 Like 24 Dislike
你係唔係下載錯左APP
佢有APP轉FOR你two step security
感謝樓主 但返工之後少左好多時間學野,莫講話睇長劇好想quit,打掉重練做自已鐘意做既野。
好驚中問定先

另外想問樓主有冇用d付費既工具幫你trade
強帖留名
唔返工邊有錢投資呢
我冇 daytrade 冇咩需要住

不過資金量大既朋友比錢subscribe d newsletter (例如ibd) 我覺得冇問題

因為佢佔既錢相對於你投資部位係好細既數
...save up的重點性
真心覺得返5日工好撚多但得雞碎咁多人工係香港做奴隸
想問下sofi開戶口要等幾耐 等左成個禮拜都未開得成
冇開過sofi 不過聽人講係等得耐,但最尾個個都開到既
所以搵份有興趣既工都好重要
係地獄既小確幸
謝謝
高汁留名~樓豬有冇睇一套叫devils既金融美劇
好新wo呢套!未睇過多謝推介
新手lm
想問下YouTube果啲講投資嘅channel啲教學可唔可靠,有無邊個值得睇吓
想問下FT係要夠25000usd先申請得張debit card定唔夠都得?
我冇理解錯應該係要25000usd先申請到
我冇咩睇投資既youtube
香港果d清一色都係搵食(叫你join course/program,收勁貴)

我咁樣會唔會比人打不過咁後既留言應該冇咩人睇到

外國既有一個叫humbled trader幾深刻,女仔黎,佢第一句就話there is no lambo in this channel, 令我覺得佢係真既trader

新手既話都係多睇書啦
一本書等於十條教學片架啦..
Ibd係咩
push
巴打可唔可以整個書單俾新手多幾個選擇睇
有冇呂同公司 day trade要求?
有冇同公司 day trade要求?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞