(擺脫支那牛牛) 可能係全港最詳細美股新手教學文

1001 回覆
1211 Like 24 Dislike
香港版唔知遲d會唔會奶野
到時轉國際版轉唔切
國際版就一定冇事
唔方便係一時,安全性係一世
有冇人知td入夠幾錢先有得睇實時報價?
師兄點睇etoro
留名學嘢
我仲係唔知點樣Set止蝕位
股票係會向上,咁我買入咗,其實佢點跌都可以唔洗理,因為佢某日都會升返
咁請問點Set止蝕位?Thanks

利申 聽咗6集,會繼續聽
開到就應該用得
股票向上係講緊個大市

如果你隻股質素差既上唔到唔出奇
After all it is demand & supply

Set止蝕位我post同podcast都講左方法

定你想要個%止蝕,其實隻隻股票波幅都唔同,你用一個fix既%去套落全部股票度其實好不智

If u really want a number u can try 2%/6%
TD冇REAL TIME DATA請參考this 3 mins video

https://www.youtube.com/watch?v=eePLUcM8Vtw

另外要入夠500 usd落戶口
應該係500 usd if i am not outdated
Firstrade係咪都可以買出美股後,再即該用個筆錢投資其他股票,只係提走要等2日?
Yes if you are using margin account.
And buy stocks with ur margin buying power not cash
td香港版同國際版好唔同, 我都揾唔到個page
最後係app同live cs講完, 佢就幫我set好
當然前提係要入hkd10000先
另外, 想問下開cs係咪一定要bno?
用特衰護照開唔開到?
我就係香港地址+特衰開左國際版

記得簡返台灣個網入就得,樓上有圖
我入左10000HKD...佢就自動REAL TIME左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞