(擺脫支那牛牛) 可能係全港最詳細美股新手教學文

1001 回覆
1211 Like 24 Dislike
pdt 係咩黎?
Pattern day trader rule, 要25k usd先可以daytrade, 參考返我post 美股規則果頁
都係25k usd, 呢個係美國規例 同 邊間行冇關
我ig最底既post都有個小書單

遲d patreon 再整合一個大書單

利申未開patreon
最好介紹啲中文書呀大佬
會啊 我英文都唔係特別好 中英書都會睇
Investor business daily
有冇人發現TD個報價(包括Times and Sales,lv 2)好似會慢過牛牛0.5秒咁,
而且啲Times and Sales係半秒一批一批咁出,
即使set咗報價速度係實時(無延遲)都仲係咁
請問有冇方法可以令TD報價再快啲

我見外國用td嘅daytrader用td佢嘅times and sales同lv 2係快好多
我冇用td 幫唔到你

不過咁搞笑大家都係TD但人地快d
我用CS冇買任何plan速度正常

利申 daytrade+短線
追曬post,多謝樓主分享
新手諗住開sofi/ft玩下
有冇人用開Robinhood?
佢得9a-6p 想轉其他 但試過Think or swim頂唔順個介面 好似去咗windows 95咁款

淨係會用電話trade
想要個靚app, commission free, 有pre after market
邊隻好?
加油慢慢學下先
冇用過手機交易等其他巴絲解答
澳門有無得搞?澳門無Citi bank
Lm
Firstrade有冇得買港股?
Cash account 會唔會受pdt rule限制
國際版?唔用citi直接電匯囉都係1百幾十,轉得過去就唔點郁架啦
巴打決定開sofi就記得呢幾日開,有蘋果送
想請教firstrade點樣提款去IBHK?
上網好似無教學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞