(擺脫支那牛牛) 可能係全港最詳細美股新手教學文

1001 回覆
1211 Like 25 Dislike
1. 唔洗,開戶簡margin就得
2. 冇手續費,出金先有(但ib一個月都有1次免費)
可唔可以講下咩係FT trading programme???

FT 同 TD 有無得買碎股?
請問CS 國際版同香港版其實有咩分別?
我見佢香港版都受SPIC保障
同埋兩個版本匯錢會唔會有咩分別?
我已經有citi priority acc
新手想問,美股的盤前盤後時段的玩法有冇唔同?
會唔會好似港股咁樣玩競價之類?
FT淨係打個帳號密碼就得? 好似好唔安全咁?
幾架, 所以小心保護密碼或最長密碼, 唔會比人head到.
Trading program純粹係講緊個劵商有提供一個desktop 版既trading platform 比你

入面可以睇到報價 圖表 screener等等

Firsttrade 得網頁版冇program, 淨係做到基本買賣

Cs/td/ib先有program

碎股應該有既 不過美股最低一股仲要碎股?
有得開一定開國際版
香港版將來唔知會唔會改例

匯錢請睇
https://www.schwab.com.hk/zh-hk/fund-your-account
唔會丫,其實只不過將交易時間延長左,盤前盤後既交易量會細好多
thanks
留名一推
Lm
我習慣盤前盤後都係觀望唔入貨
thanks
有冇人知TD點較tax lot ID method?唔想first in first out
跟秒投開咗IB 係幾好用好過用大陸嘢
想問大家TD補交資料後幾耐收到email叫你入錢
而家大概20日
樓主係咪會開patreon, 想join Group
留名學野
有無開戶link?用緊支牛想轉IB
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc79VfJEoqmGonfFnF2mkM0DZ6JZfO1l55hwjMus1i2RTkHXA/viewform?usp=pp_url
其實您可以去IB個網自己開 不過我見秒頭開戶有優惠就跟咗佢開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞