(擺脫支那牛牛) 可能係全港最詳細美股新手教學文

1001 回覆
1211 Like 25 Dislike
得1頁
我都有呢本
但大陽燭果頁唔同
唔知係咪我果本太舊版
Btw仲有無咩電影講投資既推介?
睇左你podcast講個套紀錄片好正
利申 估岩左邊個贏
想問下ib 個tws點睇d trade係大戶(大手買賣) or 散戶?
入金用CITI PRIORITY

出金如果你真係慳到盡可以用firstrade射落IB 再用IB每月免費提款

咁就1蚊都唔洗比

或者你用FT DEBIT CARD每個月有一次免費出金(但要有25K USD in debit card acct)
如果唔怕複雜既可以睇the big shot

我係ig推介果套 billions 美劇都唔錯
點解會死嘅?
弱弱想問一句 係外國想投資美股/ 港股/ local股票 係咪任何一個broker其實都可以,只係手續費既分別?唔知我思路正唔正確 試過係sofi開account但唔想郁香港銀行戶口啲錢,唔用香港個户口又申請唔到,好亂求指教
通常流量太大有機會
其實好少好少會死(除sofi)
死1次已經比d客插到佢仆街
美股你用我上面講果d broker唔會有問題
你係外國直接開國際版咪得

但如果你想投資港股就應該要用香港戶口開香港既broker, 唔清楚佢地點accept外國客或者嫌麻煩唔accept

仲有一個辦法就係開ib國際版,可以買到港股
如果中左pdt係咪要鎖90日
樓望主係咪仲用緊CS? 但你覺得TD好啲?
我用緊CS丫

我冇開TD, 得cs + ib

但分別不大啦 CS 都食左TD

遲早都merge
我試過一次,即call客服,佢話我初犯幫我解一次,半個鐘後用得返

我應該會開Firstrade,只係買賣股票,簡簡單單

但仲研究緊點轉數最方便
有無巴打分享吓
係唔係交易個2蚊美金?
想問TD 方面係咪任何一間銀行FPS 都ok,唔洗citi, thxx

去到呢個位 㩒continue 無反應 有無人試過
開帳戶?
如果係,你係咪用錯APP
因為我都係,搞到skip 左
要call CS Hotline
冇用td but logically yes
我係電腦開左 佢話要set two step security 我就開翻個app set 但就去唔到下一步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞