(擺脫支那牛牛) 可能係全港最詳細美股新手教學文

1001 回覆
1211 Like 24 Dislike
TD 到第4步填哂存款資金披露, 風險披露, 電子簽名後 無跳到去即將完成...有無巴打知乜事, 定係要等W8 FORM OK先?
見到firstrade 持有證券果頁 最底寫住沖洗交易嘅解釋 但唔係好明

有冇人可以解答下

情況係咁, 有無人知乜事?
click the green text
新手quick question:
即係citi priority入ft唔使錢, 但每次ft轉返落citi戶口就每次usd 35(每個月一次免費)? 有無限每次匯入匯出個金額上限?
CLICK 左, 就係W8 FORM, 填好了, 交了
Td交哂野都未有confirm email
如果香港電滙去美國嘅話
可唔可以喺銀行直接用美金電滙過去

未試過電滙
之前唱咗啲美金再直接入落8仔炒
宜家開咗firstade又未滙錢過去
lm
同問
好文
Cs 長途電話唔洗錢?
但又中文cs 請問係點
想問下巴打係邊到買?
post有寫

去返2樓 禁留言回覆果D
有咩補充我PIN左係果度
YES你既描述冇錯

金額上限應該冇,或者係我窮L未爆過
緊係可以
本身就係最好轉左美金先匯過去
如果唔係證券行用自己個rate幫你轉多數唔會靚
睇呢幾日股市反應其實已經"穩定"左

股市係行前好多,而家先諗已經慢左鳥

平均法都可以既(雖然我自己唔會咁),但留意返tesla係咪"優質股"

而家股價係用咩支撐住? 佢既資產?定還是大家對於未來既渴望?
如果打比客服既話

佢會有toll free電話比你,跟佢個no.打唔洗比錢

打去之後通常鬼佬聽,你可以禮貌既問佢可唔可以轉個中文客服,如果有available既話都可以轉到比你
賣出轉入吧
其實你支牛用孖展買抵過你轉美金
我通常會簡市值大d既

市值細d既佢波幅會相對大
所以你落既注碼應該要比市值大既股細(風險管理)
Amazon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞