[hea game]PES 2021 討論區 (5)大訴求。歡迎新人,有問盡答,建議大家俾啲耐性熟習隻game

1001 回覆
1 Like 1 Dislike

屌你老母你KONAMI!!!!!!!!!!
呢個都間唔中發生
點解你好似有好多時間玩 一日幾張gif 各種閪野都比你遇到
WFH
或者我用手上剩餘既中隻VIERA我就收手呢
愈多人防守,失敗率愈高
岩岩玩bal足總杯第一輪對普林斯頓
上半場踢得唔錯壓着對方踢
自己隊70%控球率領先二比零 對方得一球射門

到下半場開始發癲 自己啲隊友傳球不斷唔到位
不斷傳俾對方球員(截都唔駛截果d)之後光頭佬式巴塞上身 俾人4-2返 最後全場控球率對方有6成 我自己嗰隊下半場就一球射門都冇

呢隻game最恐怖其實唔係script你d球員能力 最恐怖係佢script埋你d球員既行為
好明顯係隻game寫得廢 一遇到d意外情況就處理唔到 d bug就出哂黎 比如兩條友撞埋一齊 會好似韻律泳咁同步仆一仆 好明顯就隻game寫得差 fifa係喱方面真係超班 場上所有人都係獨立ai 相撞都唔會好似兩舊積木咁
Btw我發現有一隻gameplay mod 唔錯

減低左scripting既情況(身位 頭槌 速度公平返)

不過球員嘅行為就搞唔到

Holland gameplay mod v4 大家無聊可以試吓
我今日拎隊金波單機升下Level啦,平時進度去到傳奇普通上上落落...
但打打下佢好似整弱你啲人咁成隊豬油
連輸幾舖跌咗落去超級較強都輸
輸撚埋啲GIF果啲西野,電腦遠射下下都掛網,你射就連幾碼起腳都可以出界
呢兩日打MD又係食豬油唔知做乜鬼我都廢事打
2020果陣試過用呢條友既mod 最直接感受係佢提高到隻game對住ai個12碼機率
以前玩1季都未必有1球 用左佢個mod之後頭幾場已經有2,3球12碼 仲試過1場搏到2球12碼
scripting個問題已經睇過好多網上討論 結論都係只可以某程度上減少 仲要係唔穩定
世界上可能連k社都阻止唔到scripting既出現
呢方面其實佢只係改左ai出腳既頻率我覺得
球證判決方面聽d鬼佬講k社都搞唔掂
等佢下年轉引擎/重寫隻game先
兩隻gam既ai各有各方面既垃圾 但做隊友黎講 fifa真係冇乜呢d炒埋一碟,撞位,發夢唔拎波既野
所以fifa既online係會玩得舒服d 至少你既敵人唔係自己隊友先
ai係一定垃圾 ai唔垃圾ai玩哂 玩家唔使玩
但係以整game技術黎講 ffia ai既水平超班過pes就肯定
劇本波果d唔使講 擺明係佢特登 但你睇返正常時既ai
pes真係蠢好撚多
頂出有力、快、準嘅頭鎚:
傳身前/低拋物線/衝頂
感覺愈高總評or愈多出場機會嘅球員會愈遲退休
啱啱電腦打快攻
我電腦控制嘅隊友突然收步
最後對方單刀
ML用Griezmann換左牙朗
幾多歲既牙朗
2020年
老野
2大球王
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞