[hea game]PES 2021 討論區 (5)大訴求。歡迎新人,有問盡答,建議大家俾啲耐性熟習隻game

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
唔該晒
咁買電腦版
Black Friday 入咗pes
做完patch都發現無Reid Hummel 樣
係咪無得搞
ps4冇得裝球員樣 原版冇真樣就冇真樣
講漏一樣嘢,好緊要

防守對手開波大腳放過頭波,除咗set緊迫防守、預先手控中堅,仲要㩒實正方鍵要電腦隊友去搶波/封波,我就係咁防,一係畀我前鋒搶/封到,一係畀我中堅頂哂

即是:
1. 開波前,右菇指去手控中堅
2. 球証吹雞開波時,即刻:㩒實正方+手控中堅邊後退邊mark前鋒
十幾抽2個owen, torres/xabi各一
原來YouTube有一堆片教人點樣屈機
屌你On9當有趣
老老實實,除咗紅卡金卡隊、lag狗,我都唔覺其他有咩係屈機
又老實丫,你剩係得呢個方法先可以屈到個入球返來,仲呃自己咁樣唔算屈,仲玩來有咩意思?

有冇玩過N年前唔記得Winning幾?過半場線斜斜地Fullpower必入...
係呀入到呀,咁點?有咩意思?
以我理解...
紅卡金卡隊果種屈機係人地用錢堆砌出來...
同屈速,屈身高之類屬於球員個人能力值,你可以話佢叫屈能力值...

而果啲咩半場大腳,角球彎入,半場必入果啲係遊戲漏洞上的屈機,兩樣野來。
我邊有
唔係你
我只係咁講
我果啲全部靚入波㗎
我睇個Youtuber 抽左60幾次 先得兩個icon
無入國家隊 就無
唉總之就冇眼睇...

又,一堆教人點去屈機片入面終於搵到個正常既...
https://youtu.be/ljkGoLDnhXc
網絡對戰係咁架啦 你唔係痴心妄想會有人慢慢地同你跟足現實咁踢波呀
打機咋 一隻game黎架咋 為左贏有咩做唔出
將現實一場90mins既比賽濃縮落一場10mins左右既game到
先唔好講咩有冇bug 屈唔屈bug呢d 本來就唔會真實
足球game既人對人幾時有真實過
無論fifa定pes 集集都有屈機招 係 隻game係整得唔好
但人既貪念都係根源 為左贏不擇手段
只可以講當係競技game你就輸了
連d比賽都唔精彩普通玩家又點會有趣兩家垃圾都係競技界笑話 連d pro都屌就唔係玩家技術問題咁簡單
一日做唔到公平講乜都假 兩者同實力就要睇邊面有系統出術 再加埋pes本身就廢未撚整好 好多時都睇到佢個物理同ai係bug到壞撚左 平常心要黎hea下玩都會比佢d低能野激親 認真玩咪只係犯賤我敢講pes係我人生中玩到最嬲既game 同人玩仲衰 d人好撚輸打贏要又無品邊有體育精神架
我都知只係Game...
但成件事唔知點講唔識講...
你對住34百分又係咁,67百分又係咁,8百分樓上又係咁...
成個遊戲體驗變得好差...
即係無論咁野Game都係,你好努力咁搵到個缺口去入球去打低對手去拎分,頭都未轉完對面同你講喂你攪咁耐做乜姐,你睇下一個Bug咪攪掂你囉...去到大家鬥Bug咁仲有乜意思?

個感覺係...
咁或者真係我太執著個問題啦
唔玩冇事。好似係...
你張gif直頭外掛黎一開波就完場足球game又未去到咁差
不過總之足球game既人vs人從來都冇真實過
集集都有屈招 遊戲始終都係遊戲 做唔到完全平衡
只要稍為有1招半招屈機野比玩家發掘到 人既貪念始終都會爆出黎
就算你唔用 對面都會用 久而久之d人都係會跟風用
有唔少人可能當初都係同你一樣想合理咁踢下波唔想屈服係屈招之下
但玩耐左 對得多屈招 都開始心淡 咪玩埋一份囉
唯一可以做就係同到堆志同道合既人對戰
例如外國有d人係玩全手動 久唔久約埋一齊對戰 大家都係合理咁慢慢踢
又唔洗唔玩既只不過足球game對戰個生態會係咁樣姐
一直都係咁 將來都係咁
紅色皇子真係好屈
而家升到level 23 已經96 又快又射得凖 身位頭鎚控球都中上
反正沙比除左長傳其他都好麻麻
下個月im (未confirm)

Lampard/cech
Gascoigne/vdv/Keane
路明尼加/beckenbauer/mattaus
卡斯拿斯/beckham/guti

唔太吸引
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞