SAMSUNG 港行 會連大陸DNS? 114.114.114.114

1001 回覆
43 Like 51 Dislike
有好多人裝咗都未必知係大陸App
但有啲人無114就代表Samsung本身冇預設114
首先,你要解決第一個問題
點解samsung會因為裝左支那app就會被強制改你dns
無人問樓豬用咩電話公司
樓主係用wifi
應該問邊間服務供應商,另外router方面樓上已經有人答左
>好似有人話洗咗機定新機都有喎
where
你自己去Google Play Store睇,有講Permission
SAMSUNG 港行 會連大陸DNS? 114.114.114.114
https://lih.kg/rbigoRX
#106 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

BTW,有港豬負皮深潛不願面對
Google play store值得你信幾多?
間唔時就見毒app上架
但講真,暫時發現既係三叔同支那機出事居多
上面話小米機裝完App之後見唔到114,可以放棄Samsung轉用小米機囉
我講緊Google Play Store上面嘅Permission寫到明擁有全面網絡存取權
所以啲Apps係可以改,所以唔Download大陸apps就得
面乜鬼對啫
我用緊嘅冇哩個問題,咁撚多人都冇問題到底係要面對啲乜
洗機都有問題就去check吓ISP好過啦
人地仲要係係三叔post既用家
姓班呢隻打狗真係柒到
同埋ISP同Router都係好大原因
柒左就算罷啦你
思想正確
爬咗post未
ISP有機會,Router上面有人解我左
同埋咩叫咁多人無問題
呢到同hlepc果邊都好多人啵
你身處咩平行世界呀
三叔打狗
所以應該唔關Samsung事,係ISP同Apps出問題
hkepc
邊間ISP 咁毒
我反而覺得關三叔事,咁易就強制改到DNS
正常都唔敢用,同埋暫時唔見pixel有事
好多人有問題同時好多人冇問題
咁到底係咩有問題,係得你個智障idog唔知
解釋得好撚型呀你
定係根本好多人未check未知有問題
你就講話人地無問題呀
連你三叔post啲人都講老實說話出事例打你嘴巴
柒左行開一二邊啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞