SAMSUNG 港行 會連大陸DNS? 114.114.114.114

1001 回覆
43 Like 51 Dislike
而家對samsung 手機相關既野,興趣度減少左,s1到s3,note10到而家note20,仲對佢咁長情…
Note 10+
不過早排換咗Xperia 1 II算係避咗一劫

本身見FE幾抵玩又心思思想買
依家暫時不了
note10+

三星
巴打唔知有冇其實ip 都要block 埋
快撚啲改名加 (死全家)係名後面!!!
samsung
仲用緊note9
我咁樣係reroute 114.114.114.114去192.168.50.1
效果同block左outgoing差唔多
簡單試咗,電話連自己router嘅wifi,同時連街外VPN,router只log到電話嘅www.qq.comDNS queries,但唔排除仲會有其他traffic漏出去

而家即係連咗VPN都會有traffic漏出去畀人睇到,仲要係不停ping QQ,仆街!

方保僑仲話可以用VPN...根本全部機都已經被植入
努力推到爆POST開2號POST
再尋人(打手)
屌 韓水都有114
方保僑條友講親d野都反智。。
每分鐘一次,準時過鬧鐘
即係全世界每部機著mon時都各自每分鐘DDoS緊114DNS同埋qq.com
呢個點check?
router開dnsmasq query log再將個log射去syslog server
WiFi network 比我地trace
Cellular network 有冇得trace?

我諗電訊商都諗做乜香港咁多電話上QQ.com, 但desktop 就少好多
Cellular要電訊商先trace到
How about Android ADB? Is there some network utility?
本身覺得Samsung機喺Android入面算有誠意,而家咁搞法,改好個ROM又點?

知道咗原來開住個mon每分鐘都成個痴線佬咁準時ping下www.qq.com知道自己原來connected,真係多謝晒

下星期AOS有得preoder新iPhone就換機,心都淡晒...
仲要咁耐都唔出來解話
見佢cut左360仲心思思想換翻s20 fe
連登手機(毒男)台啲Apple post 多唔係冇道理架
部份人係越nerdy 先越發覺Apple 嘅好

可以將confidence 解讀成confidence to recommend Apple
推到samsung肯取消為止
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞