SAMSUNG 港行 會連大陸DNS? 114.114.114.114

1001 回覆
43 Like 51 Dislike
屌,有乜奶油呢個 post 咁多負評,
打手快啲出嚟正評返啦!
樓豬整或pin 一個簡單易明回覆做總結喇
邊一個會簡單D?
I dunno man
不過唔係#208

因住俾打手話
1. 部電話裝過大陸APP
2. 用大陸牌子WI-FI Router
3. ISP同電訊公司本身用緊華為
......
岩岩試左,note10+,最近up左上oneui2.5就係咁了,set private dns冇用,除非vpn,係用wifi先會咁,mobile network冇事,wifi無論你set哂dns1&2,dns?仍然會係114
技術擊到打手們乜都夠
NOTE8 好耐無更新
唔見有DNS2 114 問題
睇見都恐怖
班哲明武世
快D出黎解話點解會咁
一定係為左打擊你班危害國家
所以偷偷地加
入咗sleep mode
仲有 要煲大佢
其實感覺都真係幾差,明明係set好晒用自己熟悉嘅DNS Server,但原來會喺唔知情嘅情況下connect去自己冇指明嘅DNS Server,蒙在鼓裡,真係冇晒信心...

Apple起碼都有廣告sell下privacy啦,真係個個都想畀人知自己上網query過離婚網站咩
https://youtu.be/-l61NE0eqkw

Windows都冇咁陰濕啦
push,要煲大佢
喺router加條Static Route將114 route返去自己router治標先
都幾可怕, 明明係針對緊 firmware default 加支那 dns 問題, 但反而見到一堆人屌用家唔識自己改 dns ...
佢俾你用家改到都唔算可怕
起碼可以人手改唔用

依家係DNS 1 2改咗
佢背後仲用緊114去solve
咁你改嚟做乜
我指最可怕的係果 d 人 / 打手....
我都咁覺得
頭100個post屌到樓豬一棟都冇
搞到我專登拎部新買嘅tab s7+出嚟驗證下
用緊s20+ 無114 wor
用左1個月到
巴打請問點set 到所有device 嘅dns queries 去1.1.1.1
eprice啲小眾野真係有人會課金咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞