SAMSUNG 港行 會連大陸DNS? 114.114.114.114

1001 回覆
43 Like 51 Dislike
即係睇SIM個網絡商code,香港嘅就做手腳

有無外國SIM,可以試下
有無巴打可以整合下啲證據(要有圖同解釋),我1擺上twitter搞撚大佢,啲鬼佬睇唔明中文係咁問我有無證據,我想整合完比佢地睇下,順便檢查下外國會唔會有呢個問題
可以換機就換機啦,唔好自己搞咁多嘢,變縱容三叔搞埋呢啲濕鳩嘢
心鳩淡,啲個人資料暫時轉左去部3a度頂住先,認真考慮anything but samsung
小米?
我冇reset,flight mode+fake gps+拔sim card reboor後情況一樣

另外發現有Port 80 connection去hao123同taobao嘅ip,因為呢兩個domain唔係用114做query所以冇block到
qq應該都有,不過block咗114所以query唔到ip address
佢係整合但無證據,我想要埋證據,有無好心人可以炒埋一個po/cm講 呢度太散唔識點翻譯
要reset,外國sim init先證實到
你搵返我啲圖睇下夠唔夠洗,其實最好講#910嘅發現出嚟等外國班tech geek出嚟自己試,今日星期日班鬼佬可能得閒玩呢啲

另外可以quote返One Plus被hard code 8.8.8.8件事嚟做reference

https://forums.oneplus.com/threads/secondary-dns-forced-to-8-8-8-8.999920/
搞咁多嘢我寧願賣機轉iphone
搵人整合資料準備開2
係咪可以站務台申請呢篇解禁做5千回覆上限
用緊S10,原本諗住換S20 FE
但Samsung遲遲都唔覆
可能換iPhone 12算數
Android仲有咩機可以揀?Pixel又冇雙卡
要行貨Android旗艦嘅話唔係淨返好多牌子
得Sony Asus
Nokia 出極都冇旗艦
中國root ca呢個係中國絕招黎
中國可以用the great firewall直接將1.1.1.1 route 到 114.114.114.114 都夠做
證實下係咪只有香港sim有特別待遇啫
利申已換機
Sony部機,我想轉sim要入settings度揀,煩到

我S飯都唔想用Sony電話
唔講保養同CS態度,Android機係Samsung先做得最全面,起碼旗艦機有細機

其他廠唔知做乜間間都係旗艦機一定要配大mon,大mon我玩tablet/電腦唔好?
三叔以外啲廠少人用,咪唔出咁多款
出少啲款又繼續少人用
自然壟斷黎

不過Sony辣殺軟件就一定架啦
啱啱呢代機先有換SIM唔reboot
自以為豪嘅相機功能要用自家app都算
整粒相機掣,禁個掣唔係開自家相機app
到底有幾戇鳩
依個hardcode dns 同後門有得揮
有冇原po link?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞