有無人鍾意松井珠理奈(6)In 救世珠 We Trust

1001 回覆
16 Like 10 Dislike
禾珠橙橙 入團9年 ske 企c左18次單 akb企 c左5次單 點解少到咁
為營運賣命咁握手全切 珠推又賣腎推到佢總選第3 營運唔該俾佢以後承包唒akb ske center
禾珠橙橙 入團9年 ske 企c左18次單 akb企 c左5次單 點解少到咁
為營運賣命咁握手全切 珠推又賣腎推到佢總選第3 營運唔該俾佢以後承包唒akb ske center

世人唔明白禾珠
第一頁有無邊個point講錯左 有既我del 真心問 唔好屈錯左禾珠嘛
呢到啲青留左好多高汁comments 搞下搞下個 template 咁長 睇到眼都花呀頂
前幾個post咪有人講左唔好踩珠抬推
護珠都唔好拉其他mb落水啦 有錯請講 lm學野

LM

LM

瘋婦人
第一頁有無邊個point講錯左 有既我del 真心問 唔好屈錯左禾珠嘛
呢到啲青留左好多高汁comments 搞下搞下個 template 咁長 睇到眼都花呀頂
前幾個post咪有人講左唔好踩珠抬推
護珠都唔好拉其他mb落水啦 有錯請講 lm學野

哪有膽屈珠珠呀
我係唔記得12定13年總選果日見到有人討論總選
跟住睇直播
見到有兩個都係叫松井既人連續拎到選拔位
覺得幾有趣
跟住開始係咁留意珠d劇場公演/CON/魔法廣播/S女
跟住就開始飯SKE
可以話我入48G坑就係由珠開始既
開頭唔覺乜野
但愈深入了解SKE,愈飯SKE就會發覺
SKE由頭到尾都只係資源傾斜到某個人身上
開頭見證住9人畢業,唔覺得一定係珠既問題,因為果時48G係開始吹緊次時代風(果時既所謂次時代好明顯,麻友/元T4/9期~12期/有份參演馬路3果一批mb)
跟住睇住SKE入面一個又一個走,到松玲都走埋
然後成年幾兩年後都係乜都冇變過
SKE原本推得好勁既4期5期,到6期,7D2到而家8期
都係出唔到幾個可以lead住全團未來既成員
你真係會個諗法:某人不如真係早D畢業走出村外啦
你真係好難唔會由元推轉為變黑
跟住睇直播
覺得幾有趣
跟住就開始飯SKE
開頭唔覺乜野
開頭見證住9人畢業,唔覺得一定係珠既問題,因為果時48G係開始吹緊次時代風(果時既所謂次時代好明顯,麻友/元T4/9期~12期/有份參演馬路3果一批mb)

其實9個人畢業前SKE個勢係幾好
有一刻感覺係可以好過本家
可惜玲奈走左之後真係唔知想點
依家有種不如摺埋佢既感覺
禾珠就可以正式過本家
做本家C 就冇人黑佢啦
跟住睇直播
覺得幾有趣
跟住就開始飯SKE
開頭唔覺乜野

一定好心淡
跟住睇直播
覺得幾有趣
跟住就開始飯SKE
開頭唔覺乜野

其實9個人畢業前SKE個勢係幾好
有一刻感覺係可以好過本家
可惜玲奈走左之後真係唔知想點
依家有種不如摺埋佢既感覺
禾珠就可以正式過本家
做本家C 就冇人黑佢啦

佢解除兼任果一刻我真係以為佢會行指原果條路(做隊長/支配人/專心提攜後輩)
上年有兩套村外劇我真係覺得佢開始鋪緊畢業條路
但到而家仲係以覺得自己係ACE咁不停講要第一第一
心諗………
我諗佢就算真係第一都唔會畢業
一定又會話要超越指原拎4次冠軍
——沒記錯的話,那個時候大島優子桑從前排落到後排去了呢。「讓新人站在曾經站前排的成員的前面」這件事,不管換到誰身上都會有種很複雜的心情吧。

「確實如此呢。SKE48的Center也是從『12月袋鼠』開始換成了(北川)綾巴和宮前(杏実)。那個時候讓我知道了「啊,原來是這種滋味嗎」」

——是什麼樣的滋味呢?

「因為自己心中有著六年來一路守護過來的東西...... 果然會不甘心呢。但是我喜歡SKE48,為了SKE48的未來考慮,也知道「我在這個時候要退後一步才行」…… 但是如果讓我說「沒有不甘心」,那就是在騙人了。果然還是很不甘心,甚至哭了。『12月袋鼠』的第一句,雖然是我和玲奈醬和綾巴和宮前四個人一起唱的,但是那個時候飯的Call大部分喊的都是綾巴和宮前的名字。這個也讓我很不甘心呢」
....
——那麼,差不多是最後的問題了。馬上松井珠理奈就要18歲了。現在有什麼想法嗎?

「18歲之後,不光是Group的事情,也想要去考慮一下自己的可能性。還有,想要成為「不僅僅可以做好自己,更可以關注到周圍的人」。具體來說的話...... 就是成為媽媽一樣的人!(笑)好期待啊,18歲」

15年我諗好多人都俾禾珠花言巧語tum到包括我
到17年成人式對住古火田講唔會讓個c俾佢
大家要俾啲時間佢知無
呢個post真係學到好多野

btw唔怪得會寫花爺贏救世,原來鋪定條敗者復活路
——沒記錯的話,那個時候大島優子桑從前排落到後排去了呢。「讓新人站在曾經站前排的成員的前面」這件事,不管換到誰身上都會有種很複雜的心情吧。

「確實如此呢。SKE48的Center也是從『12月袋鼠』開始換成了(北川)綾巴和宮前(杏実)。那個時候讓我知道了「啊,原來是這種滋味嗎」」

——是什麼樣的滋味呢?

「因為自己心中有著六年來一路守護過來的東西...... 果然會不甘心呢。但是我喜歡SKE48,為了SKE48的未來考慮,也知道「我在這個時候要退後一步才行」…… 但是如果讓我說「沒有不甘心」,那就是在騙人了。果然還是很不甘心,甚至哭了。『12月袋鼠』的第一句,雖然是我和玲奈醬和綾巴和宮前四個人一起唱的,但是那個時候飯的Call大部分喊的都是綾巴和宮前的名字。這個也讓我很不甘心呢」
....
——那麼,差不多是最後的問題了。馬上松井珠理奈就要18歲了。現在有什麼想法嗎?

「18歲之後,不光是Group的事情,也想要去考慮一下自己的可能性。還有,想要成為「不僅僅可以做好自己,更可以關注到周圍的人」。具體來說的話...... 就是成為媽媽一樣的人!(笑)好期待啊,18歲」

其實佢有好多樣野都係講完就算 好似叫口號咁樣
咩一本ske 照顧後輩呀
轉個頭就會去痴返Akb 又話自己唔會讓個center位出黎

Btw呢篇野佢講左好多個「不甘心」

——是什麼樣的滋味呢?

....

佢不甘心咩
佢都做左咁耐C
佢後面班洗腳都未不甘心
講不甘心玲奈先係不甘心果一個
每次握手玲奈都係多過珠幾條街
最後換來d咩?
就係畢業比人冷待,畢業先有一次單C
握手全切我屌

已經棄左豆腐摔角
15年我諗好多人都俾禾珠花言巧語tum到包括我
到17年成人式對住古火田講唔會讓個c俾佢
大家要俾啲時間佢知無

好啦 畀多10年時間佢啦
救世珠好慘 11歲就入ske
仲係細路女 咩都唔識

已經棄左豆腐摔角

快啲睇返
尋日禾珠1抽4 好堅抽
[新聞]中井りか NGTで燃え盡きる!卒業したら引退、普通の人に…
[新聞]中井りか NGTで燃え盡きる!卒業したら引退、普通の人に…

——是什麼樣的滋味呢?

....

佢不甘心咩
佢都做左咁耐C
佢後面班洗腳都未不甘心
講不甘心玲奈先係不甘心果一個
每次握手玲奈都係多過珠幾條街
最後換來d咩?
就係畢業比人冷待,畢業先有一次單C
握手全切我屌

難為玲奈畢左業差唔多2年 都特登宣傳ske 2專
明知銷量唔理想 另一個松井唔識睇風頭火勢就日日嗌第一

LM

頂 無睇清楚 嚇撚死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞