[💳 ] 信用卡討論區(9) 禁止貼link

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
琴日去左街檔申請左 sc am
個sales話有機會唔夠年薪都申請到
如果有巴打都想開既話記得去問問

邊到仲有街檔擺?

太古地鐵站

海港城長擺(我都唔知其實果個位係咪已經算係銀行分行)

有2個位
果日先開完黎
有冇HSBC用家可唔可以教下我點先可以開到卡
自己本身有個戶口岩岩開
出左一個月糧
係個E-BANKING禁左好多日APPLY都冇人CONTACT我
成日話咩9個工作天
有冇得打上CS APPLY
自己本身有個戶口岩岩開
出左一個月糧
係個E-BANKING禁左好多日APPLY都冇人CONTACT我
成日話咩9個工作天

做多兩個月先啦
自己本身有個戶口岩岩開
出左一個月糧
成日話咩9個工作天

CS 彩你都有味 自己去網上apply, 唔好login 你個網上理財,我果時申請vs 都係咁
自己本身有個戶口岩岩開
出左一個月糧
成日話咩9個工作天

CS 彩你都有味 自己去網上apply, 唔好login 你個網上理財,我果時申請vs 都係咁

好撚狗
有無人用緊citi prestige 可以講下有咩優惠
上網見人講到好似好好用咁 但我望黎望去d優惠都覺得垃垃圾圾

年資換avios多30% krisflyer am 想換邊隻就邊隻
Citi定期換里數有promotion
跟Pp
Book酒店4送1 呢樣無敵 一年去一兩次酒店會book hilton個類連鎖已經回到年費

酒店用官網價 一般都貴少少 而且旅行都未必係去5日4夜 有時5夜/3夜 扣返同中介網差價 未必有so 當然我無張卡 唔知實際操作

年費扣返哩數 第一年1000 之後500
其實當買張pp 好似唔太劃算

有avios 30%promo 大約4.5一哩我覺得最吸引 但就唔知值唔值得返個年費

用緊ba 做後備 存avios 有唸過換唔換citi好(promotion around 4.5/1avios)
有無人用緊citi prestige 可以講下有咩優惠
上網見人講到好似好好用咁 但我望黎望去d優惠都覺得垃垃圾圾

年資換avios多30% krisflyer am 想換邊隻就邊隻
Citi定期換里數有promotion
跟Pp
Book酒店4送1 呢樣無敵 一年去一兩次酒店會book hilton個類連鎖已經回到年費

酒店用官網價 一般都貴少少 而且旅行都未必係去5日4夜 有時5夜/3夜 扣返同中介網差價 未必有so 當然我無張卡 唔知實際操作

年費扣返哩數 第一年1000 之後500
其實當買張pp 好似唔太劃算

有avios 30%promo 大約4.5一哩我覺得最吸引 但就唔知值唔值得返個年費

用緊ba 做後備 存avios 有唸過換唔換citi好(promotion around 4.5/1avios)

但計落好似唔多值d年費

邊到仲有街檔擺?

太古地鐵站

有沒話幾時唔擺,已加揾街檔有d難

邊到仲有街檔擺?

太古地鐵站

我而家係太古地鐵站揾唔到個booth

邊到仲有街檔擺?

太古地鐵站

我而家係太古地鐵站揾唔到個booth

所以未問下師兄知唔知擺幾耐
自己本身有個戶口岩岩開
出左一個月糧
成日話咩9個工作天

知唔知網上 apply 完 vs , 幾耐會有消息?
冇 email 冇 sms 嘜春都冇

我4月中申請乜消息都冇
Reject都通知聲呀
自己本身有個戶口岩岩開
出左一個月糧
成日話咩9個工作天

我4月中申請乜消息都冇
Reject都通知聲呀

網上直接申請就得
自己本身有個戶口岩岩開
出左一個月糧
成日話咩9個工作天

我4月中申請乜消息都冇
Reject都通知聲呀

網上直接申請就得

Ebanking 可以查詢申請狀況,上去望望
前幾日去HSBC 開左advance
佢地屈鳩我要埋運籌理財白金卡
我係諗住放夠600k 開 vs
其實係咪唔開通張白金卡就ok?
前幾日去HSBC 開左advance
佢地屈鳩我要埋運籌理財白金卡
我係諗住放夠600k 開 vs
其實係咪唔開通張白金卡就ok?

跟戶口既 一定有 無柒用
但交費一張卡只有頭1萬蚊有分
咁多張卡 有機會繳費用到都無壞
CCB香港航空Fly Away信用卡其實都考慮得過

自己本身有個戶口岩岩開
出左一個月糧
成日話咩9個工作天

我4月中申請乜消息都冇
Reject都通知聲呀

網上直接申請就得

邊個位, 揾唔到
自己本身有個戶口岩岩開
出左一個月糧
成日話咩9個工作天

我4月中申請乜消息都冇
Reject都通知聲呀

網上直接申請就得

邊個位, 揾唔到

根本就係同dbs black 一樣公廁既 world master card

利申:170k 都批

本身有冇sc 戶口
我本身冇佢戶口 上星期六網上申請左依家等緊佢結果
但得190k 年薪

根本就係同dbs black 一樣公廁既 world master card

本身有冇sc 戶口
但得190k 年薪

低你好多
都唔知得唔得
但係190k機會都幾大

CX AE依家唔係易批左好多咩?
申請左但平時好少坐國泰所以都好似無乜用 淨係食左佢迎新個d分

申請緊
食完迎新再申請白金再食

申請白金仲食到?唔洗過冷河?定聯營卡唔計?

會食唔到
兩張唔同既卡喎

你本身係ae既客 會當你舊客處理
但有d 舊客都會有迎新 打去問最好

碌完CX AE再算

聽講CX AE 係聯營卡,係可以再食迎新

Ae迎新跟卡計 一年內冇同樣卡就得

thanks
一年內包唔包括附屬卡

本身有冇sc 戶口
但得190k 年薪

低你好多
都唔知得唔得
但係190k機會都幾大

我有sc戶口

本身有冇sc 戶口
但得190k 年薪

低你好多
都唔知得唔得
但係190k機會都幾大

我有sc戶口

有無巴打知道股票計足定會計1/2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞