[💳 ] 信用卡討論區(9) 禁止貼link

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
新手請教下信用卡
想用黎網上購物,去旅行,少去餐廳食野
工作人士,年薪符合 一樓所講既要求
邊張卡適合我
唔該各巴絲

HSBC VISA SIGNATURE

依張去網上簽賬
新手請教下信用卡
邊張卡適合我
唔該各巴絲

依張拎去網上簽賬有咩著數,淨係得獎賞錢?
新手請教下信用卡
邊張卡適合我
唔該各巴絲

唔係好明你問咩
獎賞錢都可以換反里數
如果純粹要回贈,DBS 張Eminent Card 又屌唔屌得過?

少網上購物,少去餐廳, 多去旅行, 對飛行里數興趣不大
定係WEWA 好D??

諗住用6萬大法申請AM

但想問渣打開戶個隻綜合存款戶口
放唔夠10000蚊係咪會收服務費?

諗住用6萬大法申請AM

但想問渣打開戶個隻綜合存款戶口
放唔夠10000蚊係咪會收服務費?

頭一年好似係唔使放錢係入面
新手請教下信用卡
邊張卡適合我
唔該各巴絲

唔係好明你問咩
獎賞錢都可以換反里數

感謝巴打相助
如果以網上購物簽賬為主,賺 miles 次要,
HSBC VS(好似食野賺得多), DBS eminent(現金回贈1%), cities VS(賺miles), 依三張邊張好?
新手請教下信用卡
邊張卡適合我
唔該各巴絲

唔係好明你問咩
獎賞錢都可以換里數

反你老母
如果純粹要回贈,DBS 張Eminent Card 又屌唔屌得過?

定係WEWA 好D??

咁8達通自動增,wewa 有冇獎抽
定係根本唔可以用wewa 自動增
係咪大部分卡都可以免年費

定係WEWA 好D??

咁8達通自動增,wewa 有冇獎抽
定係根本唔可以用wewa 自動增

有自動增值但係無得抽獎
新手請教下信用卡
邊張卡適合我
唔該各巴絲

唔係好明你問咩
獎賞錢都可以換里數

反你老母

打個正字出黎啊,屌!
新手請教下信用卡
邊張卡適合我
唔該各巴絲

唔係好明你問咩
獎賞錢都可以換里數

反你老母

打個正字出黎啊,屌!

唔洗找

唔係好明你問咩
獎賞錢都可以換里數

反你老母

打個正字出黎啊,屌!

唔洗找

老實講句,你查左字典睇過反字點解未?
定你自創左本?

唔係好明你問咩
獎賞錢都可以換里數

反你老母

打個正字出黎啊,屌!

唔洗找

老實講句,你查左字典睇過反字點解未?
定你自創左本?

原來唔識,唔怪你
反: 反切, 平反, 反目, 反光, 反串, 反坐, 反派, 反省, 反映, 反叛, 反思, 反差, 反常, 反話, 反駁, 反撲, 反應, 反擊, 反脣相譏, 反樸歸真, 反對, 相反, 造反, 反反

返: 返回, 往返, 返哺, 返航, 返老還童, 返祖現象, 流連忘返
教埋你又點話
變咗正字post

Btw 如果以錯別字黎講我覺得打 翻 或者 番 會合理啲
打錯字/唔識個正字 大把人都會
以前就反5P字既文化
依加一見人打錯字 就發晒顛咁 唔好咁痴線啦
想請問海外簽賬多係咪DBS Eminent抵屌過大新one+?
同埋電話費個類自動轉賬邊張抵屌? THX
以前就反5P字既文化

5P字都唔屌
同埋好明顯人地唔係打錯字 ,你見人地點覆我就知
真係唔怪得人地出邊個POST
話連登有班人不斷亂咁詮釋高登文化呢個POST咁HIT
高登向來見5P就屌,呢到可以唔洗屌住,要問清楚先
以後打5P字利申打錯就唔洗屌
想請問海外簽賬多係咪DBS Eminent抵屌過大新one+?
同埋電話費個類自動轉賬邊張抵屌? THX

1. YES
2. 中銀ICARD
以前就反5P字既文化

5P字都唔屌
同埋好明顯人地唔係打錯字 ,你見人地點覆我就知
真係唔怪得人地出邊個POST
話連登有班人不斷亂咁詮釋高登文化呢個POST咁HIT
高登向來見5P就屌,呢到可以唔洗屌住,要問清楚先
以後打5P字利申打錯就唔洗屌

呢個字義底下,反唔會係5p字囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞