[💳 ] 信用卡討論區(9) 禁止貼link

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
黎緊就黎去日本,如果想回cash or coupon
有咩卡好推介
我見eminent 有2%,但visa 收番1.95charge
咁係咪用銀聯好d
第一張信用卡,HSBC VS 好定 standard chartered AM 好?
新手想開卡問一問
1.dbs cv 大專生果度寫首年免年費 我張學生證有效期去到今年7月 過左後要唔要俾年費?要俾既話 有無途徑唔洗俾
2.如果交卡數 用中銀電子支票應咪應該交到?手續費應該免?
第一張信用卡,HSBC VS 好定 standard chartered AM 好?

Why not both?
新手想開卡問一問
1.dbs cv 大專生果度寫首年免年費 我張學生證有效期去到今年7月 過左後要唔要俾年費?要俾既話 有無途徑唔洗俾

1. 年費係由佢批個人起計唔係計學生證有效期
2. 用 PPS 唔係仲方便咩?
有冇巴打試過因航張AE係網上買因航碌唔到

我入咗錢落去碌39000,佢話我有45000信用額,但唔比我碌
想問下cxae個旅遊保邊到有得睇詳情
新手想開卡問一問

1. 年費係由佢批個人起計唔係計學生證有效期
2. 用 PPS 唔係仲方便咩?

1.咁dbs cv 係咪永久免年費?定過左唔知幾年要俾
2. 無pps 用pps都係免手續費?

我入咗錢落去碌39000,佢話我有45000信用額,但唔比我碌

AE CX 好似無得入錢當可用信用額

好似有
上次打去降 credit 佢話可以入錢 提高
想問下Standard Chartered嘅信用卡係share limit定每張卡獨立分開計?
因為而家手上有一隻Titanium,自問N年都用唔到佢1次,除非有優惠
黎緊想申請張SC AM,諗緊CUT唔CUT左佢先好

有架,我上次碌4萬幾PayPal,張卡唔夠額 我都係入定錢,不過我係入完錢幾日後先碌,驚PPS冇咁快過到數
molala收sms話dbs black碌左7千幾
打上去問係ctrip度碌 俾人盜用
而家凍結左張卡同出過張新俾我

巴打之前有碌過ctrip?

從來都冇用過

咁果七千幾要唔要俾

dbs話交俾保安組查
我諗唔駛我食瓜

之前都試過張citibank俾人盜用,明明張卡我好耐冇用過但又收到e-statment,我上網check返先知俾人盜用唔咗仲要每次碌5000円,之後我特登打長途電話返香港cs幫失,個cs叫我俾1個月時間佢地調查同埋筆數唔洗理仲特登用DHL一個禮拜內寄返張新卡俾我(當時係外國)。
最後一個月後check返筆數佢幫我消咗
molala收sms話dbs black碌左7千幾
打上去問係ctrip度碌 俾人盜用
而家凍結左張卡同出過張新俾我

巴打之前有碌過ctrip?

從來都冇用過

咁果七千幾要唔要俾

dbs話交俾保安組查
我諗唔駛我食瓜

之前都試過張citibank俾人盜用,明明張卡我好耐冇用過但又收到e-statement,我上網check返先知俾人盜用咗仲要每次碌5000円,之後我特登打長途電話返香港cs失,個cs叫我俾1個月時間佢地調查同埋筆數唔洗理仲特登用DHL一個禮拜內寄返張新卡俾我(當時係外國)。
最後一個月後check返筆數佢幫我消咗

Sorry係咁打錯字

有架,我上次碌4萬幾PayPal,張卡唔夠額 我都係入定錢,不過我係入完錢幾日後先碌,驚PPS冇咁快過到數

你係咪剔左可以碌爆卡?

我之前入 $10,幾日後可用尚餘額仍然 $100000
但結欠就顯示 -$10
所以唔肯定係咪剔左可以碌爆卡先可以
直接用到信用額 + 預先入左既錢
唔允許碌爆卡就要分兩次
有錯請指正
想問開附屬卡俾男朋友,關係寫乜好?
情侶?未婚夫婦?
大家都大學生,想整張附屬俾佢一齊儲
我同時申請Hsbc vs 同埋金卡

佢一黎就reject 我

連交證明嘅機會都唔比我

請問可以點

利申 full time 大學生 申請果陣有比學生證

連交證明嘅機會都唔比我

請問可以點

邊個話HSBC受學生玩?
你仲要申請VS,無資產點批
想問下Standard Chartered嘅信用卡係share limit定每張卡獨立分開計?
因為而家手上有一隻Titanium,自問N年都用唔到佢1次,除非有優惠
黎緊想申請張SC AM,諗緊CUT唔CUT左佢先好

渣打係share limit

連交證明嘅機會都唔比我

請問可以點

又唔好咁講,話唔定人地有父母幹呢,六十萬濕濕碎啦

(唔好碎我老母

學生無收入金卡都隨時唔批

連交證明嘅機會都唔比我

請問可以點

(唔好碎我老母

有兩個方法,一係擺六十萬資產俾銀行睇,二就係搵份大約480k年薪既工

連交證明嘅機會都唔比我

請問可以點

(唔好碎我老母

有兩個方法,一係擺六十萬資產俾銀行睇,二就係搵份大約480k年薪既工

呢三個月每月搵夠 $5000
用 HSBC 出糧就夠資格申請 金卡
情侶?未婚夫婦?

我開比女朋友
寫朋友
情侶?未婚夫婦?

我開比女朋友
寫朋友

得罪講句,你地唔驚如果感情上有咩問題
張附屬卡會製造麻煩咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞