[💳 ] 信用卡討論區(9) 禁止貼link

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
想問下DBS Eminent話每$250先回1%
有無得累積? 定少過$250就無?
同埋電話費自動轉賬有無得回? (HKBN)
唔該晒
學生申請HSBC白金唔得係咪會DOWN去金

學生申請hsbc 白金 有無收入先?
就快18歲 年薪0
但係有一球半放係銀行 (非父幹)
唔知申唔請到 Citi Prestige 呢

另外想問下股票, 債券 計唔計資產?
因為遲下可能會攞筆錢去投資

未夠18歲..年薪0
仲要非父幹...可以有一球半
唔通你識生金蛋

雖然我知道係off topic ,但係我諗應該好多巴打想知你啲錢點黎,介唔介意曬吓命?

整ios + android apps同經營緊幾個content farm

利害

回返你問題,正常你夠十八歲有一球資產証明應該無卡開唔到 ( 不過唔知會唔會要你做定期 or 其他投資etc )

其實我都想打算用一球去投資
不過唔知會唔會有資產同卡要係同一間銀行既要求

如果無卡開唔到 巴打有無卡建議? 我開卡都係想攞下著數同食好西唔洗下下禁錢
HSBC Visa Signature唔知開唔開到呢呢 個迎新同里數幾吸引

呢樣你要問銀行,個個人答案都唔一樣,有人話一定擺返hsbc,有人話擺其他銀行都得

你一球夠哂資產申請啦,不過詳細做法要問返銀行
就快18歲 年薪0
但係有一球半放係銀行 (非父幹)
唔知申唔請到 Citi Prestige 呢

另外想問下股票, 債券 計唔計資產?
因為遲下可能會攞筆錢去投資

未夠18歲..年薪0
唔通你識生金蛋

雖然我知道係off topic ,但係我諗應該好多巴打想知你啲錢點黎,介唔介意曬吓命?

整ios + android apps同經營緊幾個content farm

利害

回返你問題,正常你夠十八歲有一球資產証明應該無卡開唔到 ( 不過唔知會唔會要你做定期 or 其他投資etc )

如果無卡開唔到 巴打有無卡建議? 我開卡都係想攞下著數同食好西唔洗下下禁錢
HSBC Visa Signature唔知開唔開到呢呢 個迎新同里數幾吸引

呢樣你要問銀行,個個人答案都唔一樣,有人話一定擺返hsbc,有人話擺其他銀行都得

開vs
我建議你放hsbc 咁可以開埋premier 換avios

金都唔一定開到 如果無資產

未夠18歲..年薪0
唔通你識生金蛋

利害

開vs
我建議你放hsbc 咁可以開埋premier 換avios

如果你要投資講緊係攞去做生意就唔好開premier,因為要keep 1m係佢到,又唔係特別好,開張vs唔限ac仲穩陣,就係投資買股票基金匯豐都食水深好多,Apply其他卡穩陣,用資產apply flyer都唔使煩但要擺5k係佢到
上面巴打好勁
黎緊去歐遊,想申請張卡旁身,想問大新張國際學生MASTER卡有冇伏 唔該哂
黎緊去歐遊,想申請張卡旁身,想問大新張國際學生MASTER卡有冇伏 唔該哂

點解唔用DBS BLACK?
sales 月入16k
但有100萬現金資產 申唔申請到hsbc vs?
利申 新人
sales 月入16k
利申 新人

有60萬都申請到VS

點解唔用DBS BLACK?

可以當埋國際學生證用
新手一問,HSBC VS autopay csl電話費有冇4x里數?
因為我見佢賞玩樂有csl但唔知autopay佢計唔計
另外就係想問下好似有得另外申請網上簽賬有6x, 咁如果itunes上面買野計唔計?
sales 月入16k
利申 新人

有60萬都申請到VS

thx
Citi reward 卡,hktv買野有無5x積分?
生日個月份8x,係唔係成個月份係指定商戶買就有?
計返都1.87至3蚊里,仲抵過bea 卡

hktv mall當呀,生日月份只係5x變8x同埋有封頂 可惜最近幾個月都冇積分迎新

hktv mall當呀,生日月份只係5x變8x同埋有封頂 可惜最近幾個月都冇積分迎新

同埋換里數要比錢
新手請教下信用卡
想用黎網上購物,去旅行,少去餐廳食野
工作人士,年薪符合 一樓所講既要求
邊張卡適合我
唔該各巴絲

HSBC VISA SIGNATURE

依張拎去網上簽賬有咩著數,淨係得獎賞錢?

唔係好明你問咩
獎賞錢都可以換反里數

感謝巴打相助
如果以網上購物簽賬為主,賺 miles 次要,
HSBC VS(好似食野賺得多), DBS eminent(現金回贈1%), cities VS(賺miles), 依三張邊張好?

推一推

再推
i card 個網上消費,用嚟call uber 計唔計?
手上得citi rewards
dbs compass visa
bea 大學咭 同 恆生垃圾M power咭

黎緊五月尾去日本想問邊張會抵用D 定冇咩分別隨意用?
又或者有咩咭申請抵D (平均一年都會去最少1次日本嘅)
垃圾fg 年薪180k
有冇邊張卡送單車迎新,
同埋年費個度好多卡都寫2000蚊年費
我係咪要簽夠數,銀行自動括免年費
如果兩份工 朝14k晚3k 係咪都淨係計朝個14k?
想問下恆生張白金好唔好?因為我見其他都要年費
第一次申請

幾多封頂,生日8x都要指定商戶先有?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞