[💳 ] 信用卡討論區(9) 禁止貼link

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
想問開附屬卡俾男朋友,關係寫乜好?
情侶?未婚夫婦?
大家都大學生,想整張附屬俾佢一齊儲

我開比女朋友
寫朋友

得罪講句,你地唔驚如果感情上有咩問題
張附屬卡會製造麻煩咩?

cut卡都係一個電話姐 多張卡 存分快好多
情侶?未婚夫婦?

我開比女朋友
寫朋友

張附屬卡會製造麻煩咩?

呢啲問題唔關我地事,但學生卡點會開到附屬卡,平時開附屬卡係要check埋對方tu要批既唔係話100%申就有

好心學生咪戴咁大頂帽啦
情侶?未婚夫婦?

我開比女朋友
寫朋友

張附屬卡會製造麻煩咩?

呢啲問題唔關我地事,但學生卡點會開到附屬卡,平時開附屬卡係要check埋對方tu要批既唔係話100%申就有

好心學生咪戴咁大頂帽啦

唔係學生卡啊 兩年前做嘢開定嘅HSBC VS同大新英航,佢冇儲開咪開張俾佢一齊儲
佢tu冇問題呀應該,用SCB白金卡同Citi普通卡囉佢 唔識玩
情侶?未婚夫婦?

我開比女朋友
寫朋友

朋友就得架啦?我以為通常要家人關係
thank you
點解張bea MasterCard ,我4月尾碌10000蚊,6月頭就要我還100蚊?唔係有52日左右既限期咩?我入左5000,過左成星期,都寫6月2號最低還款100,點解咁既?我渣打am cxae, citi bank都無呢個問題
黎緊就黎去日本,如果想回cash or coupon
有咩卡好推介
我見eminent 有2%,但visa 收番1.95charge
咁係咪用銀聯好d

依到好似好少人討論現金回贈既卡
成功用資產 拎到 BEA Flyer
年薪佢要求一半都無
有咩卡好推介
我見eminent 有2%,但visa 收番1.95charge
咁係咪用銀聯好d

有咩卡好推介
咁係咪用銀聯好d

現金回贈黎黎去去都係果幾張
呢到係討論區,唔係信用卡教學區
巴打們無可能手把手教你用信用卡
上網搵下,做下小小功課,唔明再問係咪咁難
有咩卡好推介
咁係咪用銀聯好d

Fubon 啦
DBS 張black world 既回贈好似抵過 Eminent
但唔用飛行里數 black world 又好似無乜用

反而compass visa 佢自己又多d優惠

3選1, 點揀好
年薪佢要求一半都無

要幾多資產
情侶?未婚夫婦?

我開比女朋友
寫朋友

張附屬卡會製造麻煩咩?

好心學生咪戴咁大頂帽啦

唔係學生卡啊 兩年前做嘢開定嘅HSBC VS同大新英航,佢冇儲開咪開張俾佢一齊儲
佢tu冇問題呀應該,用SCB白金卡同Citi普通卡囉佢 唔識玩

咁就簡單啦 網上申請 打上去urgent 輕鬆批 除非佢tu爛
點解張bea MasterCard ,我4月尾碌10000蚊,6月頭就要我還100蚊?唔係有52日左右既限期咩?我入左5000,過左成星期,都寫6月2號最低還款100,點解咁既?我渣打am cxae, citi bank都無呢個問題

咪玩啦間間寫幾多日都係計最長
即係你上個月截左數下一日簽再加30日咪有5x日
間間都係咁,咩叫ae sc citi冇呢個問題
DBS 張black world 既回贈好似抵過 Eminent
但唔用飛行里數 black world 又好似無乜用

反而compass visa 佢自己又多d優惠

3選1, 點揀好

Black 可以兌返現金
80 DBS 兌 $100
用資產同時申請flyer同sc am
Flyer批左反而sc am reject
仲要已經係用埋六萬大法加資產都reject
上星期要專登出去搵街霸 但係宜家仲未有消息
搵街霸申請既巴打等左幾耐先有消息?
想知Flyer資產要幾多
想知Flyer資產要幾多

我嗰陣得300k多少少 無業佢都批左

咁即係點?
Rejected咪消息囉
定係你未收到Reject訊息想問要等幾耐?
dbs 所有卡applepay $100回30,兩個月上限總回60

迎新定係咩 好正

就咁就得
from隔離壇
http://www.dbs.com.hk/personal-zh/credit-cards/promotions/apple-pay.html

平時用apple pay有無dbs$ ?
呢個優惠可以一個月簽$200拎哂
定係要分兩個月簽$100?

咁即係點?
Rejected咪消息囉
定係你未收到Reject訊息想問要等幾耐?

佢reject完我 我上星期再搵街霸申請
有咩卡好推介
咁係咪用銀聯好d

宜家咪做左功課先問係咪用銀聯好d?
又睇左eminent 海外2%,想知有冇d 好d 者
問下又唔得,你有咩新優惠都係上網睇架啦
係咪個個做銀行內部呀
咁大家去睇銀行website 咪得
洗咩係度傾呀
有咩卡好推介
咁係咪用銀聯好d

宜家咪做左功課先問係咪用銀聯好d?
又睇左eminent 海外2%,想知有冇d 好d 者
問下又唔得,你有咩新優惠都係上網睇架啦
係咪個個做銀行內部呀
咁大家去睇銀行website 咪得
洗咩係度傾呀

咁點解人地會知你唔知?咁叫做左功課?海外簽賬就咁Google都一鳩大堆blogger計足數寫哂卡,屌你都哂氣
年薪佢要求一半都無

要幾多資產

我scan 左兩個戶口俾佢 一個中銀 5xxk 一個恆生7xxk

同一時間申請既 SC AM 竟然唔批 垃圾渣打
有冇人用大新ANA?
知唔知幾耐先會變MILES?
用左2個月都未有MILES入去ANA MEMBER ACCOUNT (迎新個D除外)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞