[💳 ] 信用卡討論區(9) 禁止貼link

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
用dbs black買機票唔係有90日旅遊免找架咩
用dbs black買機票唔係有90日旅遊免找架咩

DBS COMPASS VISA 先有 Flexi Travel - 旅遊及海外簽賬長達90日免息還款期
http://www.dbs.com.hk/personal-zh/credit-cards/CV-flexi-travel.page
點睇DBS BLACK同渣打AM 揀邊張好

Both

DBS Black 啲里數可以儲埋一次過換唔怕咁易過期
但就要 DBS$48 = 1000 里咁換

Sc am迎新 簽$7500有 15000里
Dbs black迎新 簽$5000有5000里

食咗迎新再睇下長用邊張

食咗迎新再睇下長用邊張

個人用法:
食飯上網:scam
其他:dbs

不過scam會到期

食咗迎新再睇下長用邊張

個人用法:

不過scam會到期

食飯上網通常都有好多優惠

Citibank 簽 5 次 $800 網上/食肆回 $400
DBS COMPASS VISA 有網上 5%
ICBC 食飯有 10%

所以好少有固定卡簽
唔該 決定咗要dbs

因為怕自己唔記得換miles
同埋年費第二年開始係咪打上去可以raise

食咗迎新再睇下長用邊張

個人用法:

不過scam會到期

食飯上網通常都有好多優惠

Citibank 簽 5 次 $800 網上/食肆回 $400
DBS COMPASS VISA 有網上 5%
ICBC 食飯有 10%

所以好少有固定卡簽

都係,上網我都係玩爆icard先用scam
不過scam aavs真係唔錯

好地地做咩要打上去加年費
你想講waive?

好地地做咩要打上去加年費
你想講waive?

吖!係啊打錯

raise年費
DBS狗沖幫你raise啦

raise年費

免費Raise 年費

raise年費

免費Raise 年費

raise年費

免費Raise 年費

raise年費

免費Raise 年費

raise年費

免費Raise 年費

痴撚線

raise年費

免費Raise 年費

痴撚線

食食下飯都笑
唉諗住靠下街霸幫我開sm am
點知都係唔得
點知都係唔得

六萬大法失敗?
點知都係唔得

六萬大法失敗?

冇用啊就咁用自己糧單開
成功用資產 拎到 BEA Flyer
年薪佢要求一半都無

要幾多資產

我scan 左兩個戶口俾佢 一個中銀 5xxk 一個恆生7xxk

同一時間申請既 SC AM 竟然唔批 垃圾渣打

我認我又要屌又要申請

之後 我放左20萬 係渣打做定期
用番原set文件 佢終於批我

因為做定期 所以拎多19000里
你地網購用pps定信用卡?
pps可以免手續費,信用卡就有得儲分/回贈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞