[💳 ] 信用卡討論區(9) 禁止貼link

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
手上得citi rewards
dbs compass visa
bea 大學咭 同 恆生垃圾M power咭

黎緊五月尾去日本想問邊張會抵用D 定冇咩分別隨意用?
又或者有咩咭申請抵D (平均一年都會去最少1次日本嘅)
垃圾fg 年薪180k

渣打am卡

CCB eye card 想問點先換到miles?
入e banking淨係見揀禮券做禮品 要打電話上hotline?
新手一問,HSBC VS autopay csl電話費有冇4x里數?
因為我見佢賞玩樂有csl但唔知autopay佢計唔計
另外就係想問下好似有得另外申請網上簽賬有6x, 咁如果itunes上面買野計唔計?

輕輕一推

咪就係, 白金之前降低左要求
想問下DBS 張Eminent Card 年薪要幾多錢? 上網見有啲話24萬 但DBS度又寫36萬 究竟係改左年薪要求 定係過24萬都會批 thank you
想問下DBS 張Eminent Card 年薪要幾多錢? 上網見有啲話24萬 但DBS度又寫36萬 究竟係改左年薪要求 定係過24萬都會批 thank you

24萬係platinum
36萬係signature

Platinum 150k

你可以試下申請 Signature ,不過兩張無太大分別
同時有里數同現金回贈既卡真係好矛盾

Dbs Black
回贈 0.8 %
DBS$80 = $100 找卡數
即 1 %
唔想要回贈時又可以換里數,岩你
Citi reward 卡,hktv買野有無5x積分?
生日個月份8x,係唔係成個月份係指定商戶買就有?
計返都1.87至3蚊里,仲抵過bea 卡

hktv mall當呀,生日月份只係5x變8x同埋有封頂 可惜最近幾個月都冇積分迎新

幾多封頂,生日8x都要指定商戶先有?

跟返5x指定商戶,好似月結單計10000蚊封頂
想問下邊間銀行既VISA/mastercard credit card係比學生申請?(冇收入)
資產要求邊間會較低?
唔該晒
想問下邊間銀行既VISA/mastercard credit card係比學生申請?(冇收入)
資產要求邊間會較低?
唔該晒

AE (roadshows only)
AEON
BOC GOOD DAY/i-card/大專聯營
BEA i-Titanium/大專聯營
CCB eye
Citibank Clear/Rewards
DBS COMPASS VISA
ICBC Xplore Visa Singature

資產要求邊間會較低?
唔該晒

AEON
CCB eye

唔該晒巴打
想問下會唔會有d唔洗網上登記
或者會唔會去門市申請可以即時/隔日就拎到的?因為幾急用
唔係好識信用卡 唔該巴打
資產要求邊間會較低?
唔該晒

AEON
CCB eye

唔該晒巴打
想問下會唔會有d唔洗網上登記
或者會唔會去門市申請可以即時/隔日就拎到的?因為幾急用
唔係好識信用卡 唔該巴打

急用就 Tap & Go 啦,去 csl 門市即時開卡。

其實呢張卡有咩吸引,好似得1% 回贈?

其實呢張卡有咩吸引,好似得1% 回贈?

迎新吸引,之前出卡 + 簽 $6250
加埋有 $900 回
終於儲夠錢
下個月降埋張advance 個額就申請VS
希望批
資產要求邊間會較低?
唔該晒

AEON
CCB eye

改左每月要碌1800$先有3%網上回贈就無用過

Dbs Black
回贈 0.8 %
即 1 %

thanks

eminent vs 羅完迎身真係冇咩用 除非真係成日用外幣2%
否則 本地簽帳 真係唔多睇到有咩好過 black

網上購物簽賬 eminent vs 係唔係會好過 black?

學生係咪申請platinum會批,已有black同cv想食個迎新,定申請signature都會批?

Dbs Black
回贈 0.8 %
即 1 %

thanks

eminent vs 羅完迎身真係冇咩用 除非真係成日用外幣2%
否則 本地簽帳 真係唔多睇到有咩好過 black

網上購物簽賬 eminent vs 係唔係會好過 black?

依加 COMPASS VISA 有網上/外幣 5% 回贈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞