[💳 ] 信用卡討論區(9) 禁止貼link

1001 回覆
4 Like 1 Dislike

計,唔計

我見佢網上申請寫增250=1dbs dollar
但本身eminent 係100=1dbs dollar 架嗎
咁即係佢會點計

計,唔計

我見佢網上申請寫增250=1dbs dollar
但本身eminent 係100=1dbs dollar 架嗎
咁即係佢會點計

第一次用信用卡?
如果一次cut 3張卡個tu係咪會跌好多?

要跌咪由佢跌, 跌完準時找卡數就升番
唔洗太迷信TU呢樣野, TU A又唔會頒個貞節牌坊比你
睇你本身使用率,你本來有100萬信貸額,用咗10萬,使用率係10%

你cut完卡得返10萬信貸額,用咗10萬,使用率係100%,咁咪會跌囉

簡單講即係睇你cut卡之後總信貸額同使用率既百分比變化而定

你cut卡前一蚊都無用,cut卡影響近乎零(當然講緊唔係cut哂)

再者唔該唔好有評級強迫症啦,跌完又係唔會昇返

我都睇唔透TU點玩
3月Apply咗兩張卡
1張rejected 1張等緊批
但係多咗兩個查詢個TU都仲有得升
新人留名

dse 雞 有返part time
申唔申請到信用卡

乖乖地用返cash
大個仔再開卡

你呢個係建議定係指我開唔到卡

btw thanks

戶口無錢 應該唔得
學生卡都係for大專

戶口都叫有D 錢既
不過你地咁講我都係9月入左U 先搞啦

岩啦 先洗未來錢係唔岩架 雖然信用卡既回贈好吸引

Agger
識得理財先好玩信用卡
眼見有唔少U嘅同學都係畀信用卡玩返轉頭
例如話銀行得返3幾百都仲想行街買嘢
想問下我前日係ebanking 申請dbs black master
但到今日都係無記錄係咪正常
想問下我前日係ebanking 申請dbs black master
但到今日都係無記錄係咪正常

等下啦

睇你本身使用率,你本來有100萬信貸額,用咗10萬,使用率係10%

你cut完卡得返10萬信貸額,用咗10萬,使用率係100%,咁咪會跌囉

你cut卡前一蚊都無用,cut卡影響近乎零(當然講緊唔係cut哂)

我都睇唔透TU點玩
3月Apply咗兩張卡

有冇人知citi個tu check比人lock 鳩左可以點unlock

我都睇唔透TU點玩
3月Apply咗兩張卡

有冇人知citi個tu check比人lock 鳩左可以點unlock

打電話去環聯 (好似係)
Cx ae elite美國用洗唔洗收手續費 定係美國應該用番visa/master
Cx ae elite美國用洗唔洗收手續費 定係美國應該用番visa/master

香港卡係外國用就收架啦

新人留名

dse 雞 有返part time
申唔申請到信用卡

乖乖地用返cash
大個仔再開卡

你呢個係建議定係指我開唔到卡

btw thanks

戶口無錢 應該唔得
學生卡都係for大專

學生申請wewa 卡啦
全年4%現金回贈 仲有抽獎
成日用佢黎碌機票
見佢幾百幾百咁回贈,好爽
想申請SC AM但係無迎新
諗緊Cut唔Cut咗張titanium 好

無迎新?

無迎新?

舊客無迎新,我之前都係咁
要cut card幾耐先有?

無迎新?

六個月

無迎新?

半年 一早應該cut 其他卡
個個去哂隔離大學卡post
新手請教下信用卡
想用黎網上購物,去旅行,少去餐廳食野
工作人士,年薪符合 一樓所講既要求
邊張卡適合我
唔該各巴絲
新手請教下信用卡
邊張卡適合我
唔該各巴絲

EPS
新手請教下信用卡
邊張卡適合我
唔該各巴絲

HSBC VISA SIGNATURE
有冇邊張卡用ebanking 還政府學費loan 可以賺多啲cash dollar
而家用緊張濕尻m power卡交 250蚊回增1蚊
年薪得160k
有冇邊張卡用ebanking 還政府學費loan 可以賺多啲cash dollar
年薪得160k

Enjoy card $200=1
上限 $10000
年薪得160k

Enjoy card $200=1
上限 $10000

我諗都係得哩張用得 thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞