[💳 ] 信用卡討論區(9) 禁止貼link

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
我記得初中果時AE 有個Promotion,派D玩具卡俾D小朋友,正面係AE CX 卡,後面係申請熱線個電話號碼。

我記得我好多同學都拎住張AE CX 玩具卡翻學校玩/曬命。果時覺得好形。由於搵極都搵唔到果張玩具卡,立志大個要整張真嘅俾自己。(已成功)

我想問有無人有上述果張玩具卡⋯⋯好懷念

CX AE依家唔係易批左好多咩?
申請左但平時好少坐國泰所以都好似無乜用 淨係食左佢迎新個d分
我記得初中果時AE 有個Promotion,派D玩具卡俾D小朋友,正面係AE CX 卡,後面係申請熱線個電話號碼。

我記得我好多同學都拎住張AE CX 玩具卡翻學校玩/曬命。果時覺得好形。由於搵極都搵唔到果張玩具卡,立志大個要整張真嘅俾自己。(已成功)

申請左但平時好少坐國泰所以都好似無乜用 淨係食左佢迎新個d分

申請緊
食完迎新再申請白金再食

申請緊
食完迎新再申請白金再食

申請白金仲食到?唔洗過冷河?定聯營卡唔計?
ae可唔可以打去叫佢升credit limit? 整左幾個月有準時清卡數
新手一問
每月1-2萬外國網上簽帳
用邊張抵?
E加用緊恆生,D cash dollar得d百佳惠康券............最抵都係去三聯1對1咁買書
有冇咩好介紹?我見1樓果d卡好似唔係關事
新手一問
用邊張抵?
E加用緊恆生,D cash dollar得d百佳惠康券............最抵都係去三聯1對1咁買書

收入幾多?想要回贈定里數?
講低就答你
新手一問
用邊張抵?

講低就答你

冇正職冇收入證明
回贈/禮物/禮券都可以
里數我冇回用,好少坐飛機
新手一問
用邊張抵?

講低就答你

冇正職冇收入證明
回贈/禮物/禮券都可以

原本想建議你HSBC
不過無入息證明有難度
想追求用最少卡現金回增極大化

電話、寬頻 、超市 --> Citi rewards
食飯、Octopus --> SCB executive plantium
保險、稅 、月供股票 、水電煤--> 中銀 i card

咁樣是咪最盡for 2017?

食飯、Octopus --> SCB executive plantium

Sure not

Sure not

如果申請到HSBC VS 係咪用佢代替所有卡is ok
年薪20萬想儲avois, 係咪大新最好
收到卡,17萬幾credit咁睇得起我
新手一問
用邊張抵?

講低就答你

冇正職冇收入證明
回贈/禮物/禮券都可以

原本想建議你HSBC
不過無入息證明有難度

唉。。。香港連銀行都逼人做打工仔
一填自由職業就當你係廢青
如果食飯但唔想儲miles
coupon 或者 cash 都得
唔計hsbc vs, 邊一張最好?
係咪bea vs or hsbc 6x?

Potential 客戶

係咪有存款多
我之前同時開同一間銀行2張信用卡
各批20幾萬
如果食飯但唔想儲miles
coupon 或者 cash 都得
唔計hsbc vs, 邊一張最好?
係咪bea vs or hsbc 6x?

我用開HSBC VS 9X,食飯964折

其實我窮到仆街 一個月最多碌三、四千咁

係咪有存款多
各批20幾萬

無錯 老豆放左d錢係我戶口打算買股票
d錢唔關我事,純粹痴下金糠,我只係個拎一萬蚊嘅濕鳩文員仔

係咪有存款多
各批20幾萬

無錯 老豆放左d錢係我戶口打算買股票
d錢唔關我事,純粹痴下金糠,我只係個拎一萬蚊嘅濕鳩文員仔

你戶口有錢批得多比你合理啦
岩先上去中銀睇過icard既資料 都係覺有少少亂
見巴打話iCard簽夠頭$1111
網上我見到10倍積分回贈 係咪即係呢個plan?
但呢頭$1111好似係要指定商店簽?
見到佢寫便利店都ok ,即水電煤用icard交都計數?

求解答,唔該哂!
岩先上去中銀睇過icard既資料 都係覺有少少亂
見巴打話iCard簽夠頭$1111
網上我見到10倍積分回贈 係咪即係呢個plan?
但呢頭$1111好似係要指定商店簽?
見到佢寫便利店都ok ,即水電煤用icard交都計數?

求解答,唔該哂!

有 $1111.1 係拍卡
另外有 $1111.1 係指定商戶/網上
新手一問
用邊張抵?

講低就答你

冇正職冇收入證明
回贈/禮物/禮券都可以

原本想建議你HSBC
不過無入息證明有難度

唉。。。香港連銀行都逼人做打工仔
一填自由職業就當你係廢青

無迫你做打工仔,你自己創業都得,有稅單就ok
有冇人知道如果我上星期四交齊資料申請scam 卡
大概幾時會到手
我趕住買機票
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞