[💳 ] 信用卡討論區(9) 禁止貼link

1001 回覆
4 Like 1 Dislike

海港城長期有街霸
你去到問下服務台渣打街霸係邊就得
我都係銀行分行唔show 我
街霸幫我搞掂

4月29網上申請
琴日收到sms 話申請審查中
岩岩再sd 黎話批左
好快 三個工作天搞店

可惜小弟年薪唔夠240k,網上申請唔到

其實我都係190k 年薪
不過成個稅單做salary proof

我around 150k
睇下得閒搞左戶口再去搵下街霸
dbs網上繳費唔計分 咁如果用電訊商既app用卡交電話費算唔算網上繳費?
dbs網上繳費唔計分 咁如果用電訊商既app用卡交電話費算唔算網上繳費?

其實呢項我一直都唔識分
係咪TC冇特別講明繳費冇分(一般都只係寫明保費/稅一定冇)
唔經ebanking去交錢
用商戶既網頁/APP去交都會有分

其實呢項我一直都唔識分

係,會當服務去計
CX Elite入環亞lounge使唔使好似銀聯咁book 架?
係咪宜家門口有得拎外賣走?

唔洗book
但外賣就唔知 上星期都入左去食魚蛋粉同拎枝水

之前見到張相
門口有一包包紙袋

除左飲品,入面仲有冇野可以拎走上機食?
CX Elite入環亞lounge使唔使好似銀聯咁book 架?

唔洗book

之前見到張相
門口有一包包紙袋

嗌個魚蛋粉行街好無?

唔洗book

之前見到張相
門口有一包包紙袋

嗌個魚蛋粉行街好無?

都好

同問
itunes課金算唔算

同問
itunes課金算唔算

好似DCC黎

其實呢項我一直都唔識分

係,會當服務去計

姐係唔計網上繳費 會有分
網購用 DBS 真係可免則免

同問
itunes課金算唔算

好似DCC黎

itunes store 買野係 dcc,計盧森堡

同問
itunes課金算唔算

好似DCC黎

最近睇單好似轉左做愛爾蘭

同問
itunes課金算唔算

好似DCC黎

但我上網交學費,地點係美國好似有分計到比我 多左幾十dbs$

同問
itunes課金算唔算

好似DCC黎

但我上網交學費,地點係美國好似有分計到比我 多左幾十dbs$

一句講曬,外幣交實有分
爸打們有野求問,想申請一張専用來網上購物的信用咭,爬過文知道爸打都推薦 BOC i card 或者 CCB eye card ,我平時多數用黎網上買機票,book酒店,淘寶用。想問下應該出邊張好?本身自己有SC AM,,大新one+,CX AE咭。。。thx

同問
itunes課金算唔算

好似DCC黎

一句講曬,外幣交實有分

咁網上用商戶app交電話費有冇分 唔係用ebanking
網上繳費=login ebanking 用信用卡繳費

其他都當網上簽賬
網上繳費=login ebanking 用信用卡繳費

其他都當網上簽賬

明白晒 感激ching
尊敬的用戶,您好。關于您反饋的問題,您的賬戶現在處于保護狀態,請您將:1、用戶個人信息證明材料電子版(護照、身份證件等);2、賬戶綁定的用于支付的銀行卡照片;3、信用卡對應的近期交易流水賬單照片。如果綁定多張,則應提供多張卡照片及賬單照片;發送到hkpay@wechat.com,等待工作人員審核,審核結果後續會在3個工作日內給您回複的,請您了解!感謝您的支持!

WeChat Pay
想申請張信用卡賺里數
係咪SC Asia miles最抵?
但我月入13-14k
見到上面話戶口有60k就申請到
係咪我申請完戶口即擺60k就可以申請到張credit card ?

海港城長期有街霸
你去到問下服務台渣打街霸係邊就得
我都係銀行分行唔show 我
街霸幫我搞掂

海港城街霸係一頭一尾,係商場內,唔識再問路
求街霸位置,沙田區有冇師兄知,跟hk card開其實有沒賺定個網資料只用作參考
學生申請dbs cv見一星期都未有回音
我上dbs個網check話批左
但一直無收到sms話批
學生申請dbs cv見一星期都未有回音
我上dbs個網check話批左
但一直無收到sms話批

我都係咁
但自己有APPLY埋BLACK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞