[💳 ] 信用卡討論區(9) 禁止貼link

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
你地網購用pps定信用卡?
pps可以免手續費,信用卡就有得儲分/回贈

八達通
成功用資產 拎到 BEA Flyer
年薪佢要求一半都無

要幾多資產

我scan 左兩個戶口俾佢 一個中銀 5xxk 一個恆生7xxk

同一時間申請既 SC AM 竟然唔批 垃圾渣打

我認我又要屌又要申請

之後 我放左20萬 係渣打做定期
用番原set文件 佢終於批我

因為做定期 所以拎多19000里

渣打就係要你放錢響佢度
想問吓,有無人知DBS BLACK 個BOOK酒店4折再9折係咩玩法?
成功用資產 拎到 BEA Flyer
年薪佢要求一半都無

要幾多資產

我scan 左兩個戶口俾佢 一個中銀 5xxk 一個恆生7xxk

同一時間申請既 SC AM 竟然唔批 垃圾渣打

我認我又要屌又要申請

之後 我放左20萬 係渣打做定期
用番原set文件 佢終於批我

因為做定期 所以拎多19000里

我問過 佢話其他銀行既資產證明佢地唔睇
想問吓,有無人知DBS BLACK 個BOOK酒店4折再9折係咩玩法?

好多時都唔會係最平,一定要格價 + 搵 Coupon Code
海外用icard paypass抵唔抵

$1.5/里好難輸

$1.5/里好難輸

得頭$1111 quota係1.5/里,如果簽曬local野仲有額剩先用佢簽海外

本地海外都$1.5里,點解唔留返本地簽
有無人知DBS$唔同信用卡戶口係咪會分開計?定可以合併埋一齊用?

去海外唔知簽邊張好 諗住1111.1係簽卡其他比現金

你預計簽幾多?
最近好多卡海外有優惠
有無人知DBS$唔同信用卡戶口係咪會分開計?定可以合併埋一齊用?

分開計

分開計

你預計簽幾多?
最近好多卡海外有優惠

如果廢事計,海外可以簽翻中銀銀聯,雖然得$15/里,但免左Visa/Master大概1.95%手續費,d積分又可以同icard合併計算,拉上補下其實都抵
citi d19回贈,要人用paywave,但無張卡有paywave

你預計簽幾多?
最近好多卡海外有優惠

如果廢事計,海外可以簽翻中銀銀聯,雖然得$15/里,但免左Visa/Master大概1.95%手續費,d積分又可以同icard合併計算,拉上補下其實都抵

歐洲多唔多鋪頭收銀聯
早兩個星期先出左HSBC 白金卡....
今日收到佢預先批核左張HSBC白金卡...

呢一個係咩玩法?

你預計簽幾多?
最近好多卡海外有優惠

歐洲多唔多鋪頭收銀聯

唔多啦....

你預計簽幾多?
最近好多卡海外有優惠

歐洲多唔多鋪頭收銀聯

唔多啦....

日韓台比較多,歐洲就算啦

你預計簽幾多?
最近好多卡海外有優惠

歐洲多唔多鋪頭收銀聯

唔多啦....

銀聯 rate 本身都貴過 V/M 唔收 1.95% 冇乜分別
而且中國野 不了
citi d19回贈,要人用paywave,但無張卡有paywave

Citi rewards visa個張係出左paywave,有咩問題

Citi rewards visa個張係出左paywave,有咩問題

我個張reward無

我個張reward無

冇咪打上去叫佢換囉,咁都要屌citi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞