[💳 ] 信用卡討論區(9) 禁止貼link

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
想問下邊間銀行既VISA/mastercard credit card係比學生申請?(冇收入)
資產要求邊間會較低?
唔該晒

AE (roadshows only)
AEON
BOC GOOD DAY/i-card/大專聯營
BEA i-Titanium/大專聯營
CCB eye
Citibank Clear/Rewards
DBS COMPASS VISA
ICBC Xplore Visa Singature

唔該晒巴打
想問下會唔會有d唔洗網上登記
或者會唔會去門市申請可以即時/隔日就拎到的?因為幾急用
唔係好識信用卡 唔該巴打

急用就 Tap & Go 啦,去 csl 門市即時開卡。

ok/7仔都開到
用payme pps過番自己張卡找數
5號 到而家 都仲未找 點顯示左pps有過到
dbs 所有卡applepay $100回30,兩個月上限總回60
dbs 所有卡applepay $100回30,兩個月上限總回60

迎新定係咩 好正

Apple Pay 係 KLOOK 買野賺埋 5% 回贈
同時有里數同現金回贈既卡真係好矛盾

Dbs Black
回贈 0.8 %
DBS$80 = $100 找卡數
即 1 %
唔想要回贈時又可以換里數,岩你

thanks

eminent vs 羅完迎身真係冇咩用 除非真係成日用外幣2%
否則 本地簽帳 真係唔多睇到有咩好過 black

網上購物簽賬 eminent vs 係唔係會好過 black?

依加 COMPASS VISA 有網上/外幣 5% 回贈

唔該巴打 上網搵過下資料
但Compass VISA好似要千八蚊年費

迎新定係咩 好正

就咁就得
from隔離壇
http://www.dbs.com.hk/personal-zh/credit-cards/promotions/apple-pay.html

迎新定係咩 好正

就咁就得
from隔離壇
http://www.dbs.com.hk/personal-zh/credit-cards/promotions/apple-pay.html

唔洗登記咁正 ,去超市瘋狂買野先
想問下邊間銀行既VISA/mastercard credit card係比學生申請?(冇收入)
資產要求邊間會較低?
唔該晒

AEON
CCB eye

學生可以點申請ICBC Xplore Visa Singature?
想問下DBS 張Eminent Card 年薪要幾多錢? 上網見有啲話24萬 但DBS度又寫36萬 究竟係改左年薪要求 定係過24萬都會批 thank you

24萬係platinum
36萬係signature

Platinum 150k

你可以試下申請 Signature ,不過兩張無太大分別

其實呢張卡有咩吸引,好似得1% 回贈?

因為我唔去旅行 所以想搵隻現金回贈既卡黎用 250k年薪 有無好啲既推介
資產要求邊間會較低?
唔該晒

AEON
CCB eye

學生可以點申請ICBC Xplore Visa Singature?

申請表填學生

http://v.icbc.com.cn/userfiles/Resources/ICBC/haiwai/Asia/download/TC/2017/eVisa_Signature_Form_mar2017v2.pdf
資產要求邊間會較低?
唔該晒

AEON
CCB eye

申請表填學生

http://v.icbc.com.cn/userfiles/Resources/ICBC/haiwai/Asia/download/TC/2017/eVisa_Signature_Form_mar2017v2.pdf

呢張卡申請好麻煩

Dbs Black
回贈 0.8 %
即 1 %

thanks

eminent vs 羅完迎身真係冇咩用 除非真係成日用外幣2%

網上購物簽賬 eminent vs 係唔係會好過 black?

乜要畀年費咩 除咗ae

即係咁,寫明永久免年費既卡都可以改policy去收你年費,更何況係寫明要收年費既卡呢?

當然可以打去waive,但係人地肯waive唔代表果張卡本身係免年費

Dbs Black
回贈 0.8 %
即 1 %

thanks

乜要畀年費咩 除咗ae

即係咁,寫明永久免年費既卡都可以改policy去收你年費,更何況係寫明要收年費既卡呢?

當然可以打去waive,但係人地肯waive唔代表果張卡本身係免年費

waive唔到咪cut左佢囉
有冇巴打出左dbs cv
用apple pay每次回贈20compass dollar 蚊?
有冇人知會幾時回贈反落account
我睇月結單冇出俾我
會唔會係之後一次過出?

thanks

乜要畀年費咩 除咗ae

waive唔到咪cut左佢囉

當然係可以cut,我意思只係想講唔好以為除咗ae之外全部卡都唔收年費啫

迎新定係咩 好正

就咁就得
from隔離壇

唔洗登記咁正 ,去超市瘋狂買野先

早幾日幫張AE CX開苞
申請緊老母張附屬卡去旅行可以一齊入 lounge
想問boc i-card through E-banking交水電煤 或者 增設八達通有冇分?

見到條隊就唔會想入

見到條隊就唔會想入

好似有個lounge好少人,但好遠,有無巴打知邊到?
想問boc i-card through E-banking交水電煤 或者 增設八達通有冇分?

好少

不如用恆生 每$200回$1

boc $15@1里
上星期收到dbs black
前幾日係ae roadshow叫女朋友申請埋cx個張
我做附屬
隔一排自己申請多一張主卡
而家想申請埋渣打個張
之前聽過好似200k資產但第一頁寫600k
想問邊個先係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞