[💳 ] 信用卡討論區(9) 禁止貼link

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
想問用payme過銀行再用pps交番payme張卡數得唔得

可以

但我pps過番自己張卡 個卡數過左幾日仲係到
dbs black加信用額 麻唔麻煩
CCB香港航空Fly Away信用卡其實都考慮得過

不過港航DELAY+D位勁唔舒服
就算係BUISNESS都麻麻地

business都唔好咁高要求
利申 未坐過

呢兩年搭過兩轉都無咩大delay 或者都係飛日本台灣呢D近既國家
想問用payme過銀行再用pps交番payme張卡數得唔得

可以

但我pps過番自己張卡 個卡數過左幾日仲係到

找數不嬲唔係即時Show到
有時撞正紅日仲要等耐啲

幾年前我show 埋銀行存款比佢地睇都唔肯加大比我
到哩一刻都係keep 住同一個信用額
新客申請 Aeon 卡送一年 Mytv Super
新客申請 Aeon 卡送一年 Mytv Super

之前續hkbn都送 攞都無攞 垃圾野

呢個有冇分 我係用商戶app交
東亞flyer world卡好唔好用?

東亞得呢張好用
其他狗都唔屌

利申:有東亞嘅I大垃圾白金卡
BEA Flyer World聽講批得幾嚴下
出到呢張DBS/SC可以cut得
請問大專係唔係申請c v好???

agger
但次次見到呢度d巴打提起都冇人回
一味focus講其他卡d迎新或者儲miles既卡
呢張卡唔講呢4%, 淨係滿$400可以抽獎已經好抵
成日買$500野抽中$150或者$200

幾年前我show 埋銀行存款比佢地睇都唔肯加大比我
到哩一刻都係keep 住同一個信用額

Same。
唔知關唔關我個個月碌爆張卡事,但我每次都係一出月結單就即找數,未試過遲交。

我純粹條氣唔順,個信用額兩部iPhone 都買唔到
利申:信貸記錄良好,次次準時交卡數,其他卡信用額由50-110k不等

呢個有冇分 我係用商戶app交

還好
我用黎買戲飛 繳費 同買演唱會飛
終於批撚左張flyer

呢個係咪無compass dollar 我見成個月都無加到俾我 但明明佢係寫住HK
呢個係咪無compass dollar 我見成個月都無加到俾我 但明明佢係寫住HK

死圖 個transaction寫住 QATAR AIRXXXXXXXX DOHA HK

死圖 個transaction寫住 QATAR AIRXXXXXXXX DOHA HK

如果咁耐都未入分,多數計左DCC,冇分儲

有寫 HK
不過前面仲有 DOHA

有寫 HK
不過前面仲有 DOHA

咁即係有個DOHA喺度就唔當係本地交易?

有寫 HK
不過前面仲有 DOHA

唔計,而且金額唔計迎新

有寫 HK
不過前面仲有 DOHA

唔計,而且金額唔計迎新

今次真係中晒伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞