[💳 ] 信用卡討論區(9) 禁止貼link

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
一朝得志,語無倫次。

駁唔到
FG年薪180k
而家用緊垃圾恆生白金卡
有野想買想順便開張信用卡賺埋啲優惠
有邊張卡好介紹?
(另外有獨立用Asia miles 但我估都冇可能申請咩里數卡了

DBS Compass Visa
Eminent
SC Worldmiles
恆生enjoy
其他

點揀好

180K其實可以試埋DBS Black
AM未必得,但如果有6萬身家可以開到
如果想要Cash點贈可以試下One+ / eminent
另外iCard用嚟交費都得
想百搭就HSBC Visa Platinum
Between恒生卡全部都係垃圾
本身有
渣打 executive plantium
花旗 rewards
中銀 icard

arm arm 申請到HSBC Visa Signature
係咪可以replace 上面d card
題外話
尋日去街霸申請左張sc am
佢搭單話一次過有埋張銀聯
我想知張銀聯係咪儲唔到am

搭單一次過申請好似會放多一二千里(利申無認真望,因為我網上apply sc am果陣未有)

Btw 正常儲里數都應該係碌am 唔係碌銀聯儲分再轉返里數掛
本身有
渣打 executive plantium
花旗 rewards
中銀 icard

arm arm 申請到HSBC Visa Signature
係咪可以replace 上面d card

你地唔講我又無留意依點
下下都利申18歲學生
屌啦星 話撚左佢知得又上返黎討論區問

另外 好奇問下 你18歲開張信用卡有咩用 你平時洗好多錢架咩 ?

無想強調既意思 係自己同大家情況唔同先利申姐 一球真係唔算多
一個月會同同學出去食幾次野 同埋都多上網買野 所以想申請翻張卡

食飯埋單攞張vs出黎實好威威姐
現實係你依個年齡層 根本無人知係乜鳩黎

大把有錢佬淨係用普通visa/master金卡

因為有錢佬有錢到根本唔care個少少錢
有幾奇?

所以就係話
如果要用信用卡打飛機
少年你未免太年輕了
利申 19歲 冇一球 但會努力賺錢儲錢

屌我上幾頁已經講咗開卡係想儲下分 攞下著數咁
因為我地食一次飯都差唔多過千
同埋真係唔想下下要禁錢食飯

哇屌 我好似好耐都無食過 過千蚊餐飯 好有錢啊

你地唔講我又無留意依點
下下都利申18歲學生

另外 好奇問下 你18歲開張信用卡有咩用 你平時洗好多錢架咩 ?

無想強調既意思 係自己同大家情況唔同先利申姐 一球真係唔算多
一個月會同同學出去食幾次野 同埋都多上網買野 所以想申請翻張卡

有幾奇?

所以就係話
如果要用信用卡打飛機
少年你未免太年輕了

都話咗係同同學食
4個人加埋係過千啊
屌條on9仔又話潛水又係咁回post
block柒左佢算啦
dbs係咪可以臨時加大個信用額? 因為想買野 但唔知有咩方法可以即時還卡數有返信用額 宜加仲要係星期六

同上 我講左dbs機入錢可即時加額
打上去臨時加額等5分鐘就有結果但唔係佢上網講得咁鬆一定批咁

學生加唔加到?
記得之前開嗰時嗰個人話hkma規定左大學生得10k
FG年薪180k
而家用緊垃圾恆生白金卡
有野想買想順便開張信用卡賺埋啲優惠
有邊張卡好介紹?
(另外有獨立用Asia miles 但我估都冇可能申請咩里數卡了

DBS Compass Visa
Eminent
SC Worldmiles
恆生enjoy
其他

點揀好

180K其實可以試埋DBS Black
AM未必得,但如果有6萬身家可以開到
如果想要Cash點贈可以試下One+ / eminent
另外iCard用嚟交費都得
想百搭就HSBC Visa Platinum
Between恒生卡全部都係垃圾

其實 enjoy card 有時都幾屈機 , 尤其係有獎賞
上年買一部電視7千蚊 , 獎賞600蚊 cash dollar ,
有成8~9% 都好抵玩

其實呢啲Promotion大部份銀行都有
只你你個次撞正恒生有
dbs係咪可以臨時加大個信用額? 因為想買野 但唔知有咩方法可以即時還卡數有返信用額 宜加仲要係星期六

學生加唔加到?

學生就死開啦,你明知hkma規定仲問
入錢落去咪得

學生加唔加到?

加唔到,用學生證開嘅卡最盡1皮,用非學生身份開嘅卡先可以加大limit

你地唔講我又無留意依點
下下都利申18歲學生

有幾奇?

所以就係話
如果要用信用卡打飛機
少年你未免太年輕了

都話咗係同同學食
4個人加埋係過千啊

食開D人均 百零蚊既餐廳

中學生食人均300蚊既餐廳都幾富貴

你地唔講我又無留意依點
下下都利申18歲學生

有幾奇?

所以就係話
如果要用信用卡打飛機
少年你未免太年輕了

都話咗係同同學食
4個人加埋係過千啊

食個火鍋放題都200啦

有幾奇?

所以就係話
如果要用信用卡打飛機
少年你未免太年輕了

都話咗係同同學食
4個人加埋係過千啊

屌你地個個都咁有錢
我食開廿幾蚊個啲美式餐廳咋
依加渣打個個 百老匯PROMOTION 碌現金劵計唔計數? 急問
依加渣打個個 百老匯PROMOTION 碌現金劵計唔計數? 急問

睇hongkongcard果邊講就應該係計既

Btw 兩張sc卡都係5%

我都係 但我仲迎新緊
岩岩搵到個人收952 同我住同區 即碌即賣比佢 平手賺里數

我都係 但我仲迎新緊

想問下 渣打個 360全面賞 係咪可以直接換返CASH 入落信用卡AC
岩岩上官網睇係得 想確認下

我都係 但我仲迎新緊

想問下 渣打個 360全面賞 係咪可以直接換返CASH 入落信用卡AC

呢樣我答你唔到,我果兩張am 同行政白金黎,行政白金無分儲,1%現金回贈,夠50蚊就可以扣(手動)

我都係 但我仲迎新緊

呢樣我答你唔到,我果兩張am 同行政白金黎,行政白金無分儲,1%現金回贈,夠50蚊就可以扣(手動)

我都係用AM AM碌卡係回里數 唔係個個360全面賞 但碌百老匯係話入落去360
我就唔知個個360全面賞係乜東東黎

學生加唔加到?

加唔到,用學生證開嘅卡最盡1皮,用非學生身份開嘅卡先可以加大limit

加到
而家用緊學校張恒生白金卡
仲未畢業
卡limit有20000
戶口長期得四位數

我都係 但我仲迎新緊

我都係用AM AM碌卡係回里數 唔係個個360全面賞 但碌百老匯係話入落去360
我就唔知個個360全面賞係乜東東黎

360全面賞應該係普通visa master 銀聯先有,我地用am 就肯定無得儲分啦,邊有咁著數又有分又有里數

都係果句,我無sc visa master,有錯勿屌

(以巴打你個case做例,我估應該登記到既卡就參加到,唔會局限係果幾三張渣打普通卡掛)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞