貓糧資料庫 (9)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
想問一下,salican chicken soup系列好唔好?
天下貓貓寫佢係主食罐

爬文見到,差唔多一年前樓主話用吞拿魚做主多數副食
咁佢呢款雞肉做主覺得點?
同問 幫你推到有人覆
勸大家唔好買漁極,之前隻貓食到腸胃敏感痾血
後尾睇番先知有多醣膠(初頭新手唔知
依家買罐只會買中英文嘅,日文睇唔明有咩成份都唔知
屋企隻貓日日軟便可以點做? 好頭痛
一開始餵wellness core
見有軟便就慢慢轉咗Go!紫色糧
到依家差唔多轉左成個月都仲係軟便,成日hi到啲毛

佢7個月大
每日定時食兩餐 有比BIXBI益生菌
完全冇餵零食 已經好檢點

都仲屙爛屎
日日幫佢抹屎忽
好頭痛 有冇人可以幫吓我
如果餵俾浪浪,有咩罐頭好推介?
想問吓而家4個月大貓仔諗住轉wellness core乾糧
之前一直用緊wellness core 幼貓罐頭
係咪應該乾濕都用晒佢定係有其他濕糧牌子好用啲
諗住搵啲高dha成份嘅幫佢補下個腦
餵邊隻肉?
有可能腸胃敏感
乾糧就唔好密密轉
濕就可以食多啲唔同牌子
餐餐轉都得
Fussie cat黑鑽幾好
嗜口性高 價錢都算ok
餵緊Go!紫色嗰隻(雞,火雞,鴨)

如果餵Nature's Variety Instinct original 雞肉會唔會好啲?
食開脆樂芙想轉糧,有無咩牌子係好D?
Instinct乾糧都唔錯
你都可以每隻唔同既肉都比佢試下
睇下係咪對某一隻肉敏感
唔該晒
多謝Ching
想問下有冇巴絲訂開怪獸部落既主食罐
見屋企位公主幾鐘意食想大量訂貨
跪求平價門路
直接官網入貨
我都係官網入手 官網買到岩岩好二千台幣包送香港
咁訂兩箱順豐運費大約幾錢
諗住買多少少
買港二千就包sf到香港
唔該哂咁多位
想打滿字 買滿
AATU無穀雞肉/鵪鶉主食包 定 THRIVE無穀雞胸主食罐 好

前者脂肪含量多D 後者蛋白質重D
隻貓病完瘦左好多 甩左好多毛
換左新糧唔肯食點搞
奉勸各位唔好買皇家貓糧 會食上癮
之前習慣每食2包換一次牌子 一直都好好地
屌依家食完皇家貓糧居然唔肯食其他糧
轉糧咪 1/4 新糧 加舊糧 每日加小小 直至變到100%新糧 兩個禮拜乜都轉到
其實皇家貓糧係咪唔好食咁多
我啱啱接左隻貓仔二個半月大 佢之前食開皇家幼貓糧
我d養貓朋友叫我儘快換左第二集糧佢 大概一個月內
但比隻貓仔我個人就話食到五六個月先轉 究竟應該信邊個好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞