貓糧資料庫 (9)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
你睇返第一頁個excel揀,我自己果隻大病後係食汪喵營養罐恢復
不過揀邊隻都好買少少試下先
既然已經唔係餓到要灌食急救其實冇需要再溝a/d
溝啲營養好嘅罐仲好
不過要有心理準備,本來腸胃麻麻嘅貓突然食高蛋白
營養太好,吸收唔到軟便好正常
我自己都有隻14歲,轉咗兩年都仲係間中軟便
keep住食益生菌有改善但始終唔係100%靚晒,不過隻貓生猛咗勁多

不過而家始終擔心有咩問題未發現,最好check真啲先啦
怕因為唔知乜事越搞越衰
試下aatu 先
wellness core乾糧長放
罐就乜都餵下,剛買汪喵多種味,佢肯食就主力餵汪喵
另會間中餵埋汪喵凍乾

乾糧就少食,我會加d凍乾撈埋一齊
搭單問下巴打
我隻貓都因為腸胃炎食左幾日腸胃糧 食到最尾個陣加返少少平時食開既wellness 幼貓罐佢就又屙返爛
想問下係咪濕糧都要少量少量咁等佢腸胃適應返
我唔想佢食處方糧
最大問題係我隻貓屙爛既話會唔肯屙落貓砂盤
屙係地
有冇人要primal急凍糧?
大小姐唔食
雞三文魚同牛三文魚
雞開左兩粒 牛全新

有意留tg
想試本身餵開急凍生肉,想懶下試品牌
https://t.me/unagifish
搭單問 有冇人試過喺怪獸買嘢?
過左希望收件時間冇送黎 又冇tracking number
睇左幾個POST
似乎Oven-Baked Tradition無穀雞肉全貓糧應該唔錯?

但我隻貓成日幾日先一次屎
洗唔洗買D高纖既既糧?

因為早排隻貓便秘,帶佢去睇獸醫,佢話D糧唔夠纖維
佢叫我買ROYAL CANIN隻高纖處方糧
但我又唔想買ROYAL CANIN
antinol 其實對關節有無用
伸手黨sorry
邊到買貓糧最平?
乾糧濕糧都要
喂流浪貓
感謝
係咪樂高
間野應該同forest有deal
踩其他牌子呃人買
但forest都好垃圾下
想問下大家絕育後有冇特別比d咩食 貓貓去recover? 見汪喵有個營養罐但係係肉泥 貓貓食左2啖冇食

另外想問如果鮮食淨係加iherb cat mix粉係唔係唔足夠呢?
屋企有2箱 汪喵 98%鮮肉無膠主食罐165g 綜合口味想放, 貓貓開頭肯食, 食食下就冇咗個熱情, 依家尋覓緊新罐睇下有冇巴絲會接收

利申: 1箱12罐
tg: leon_lai
我可以要一箱試下,tg?
想問下巴打絲打
我隻貓依家食緊BOREAL既無殼物糧
但佢成日食得好快 之後嘔番出泥
有冇其他糧推介?
因為我見其實啲糧都已經好細粒了
係呀 係樂高
好彩冇買
想請教下各位
我隻b上禮拜開始唔肯食濕糧,開頭以為食厭咗汪喵點解換咗幾隻連吞拿魚罐都係聞一聞就抹地走開加凍乾或者乾糧嘅話就淨係食晒啲凍乾乾糧就走
想問下可以點令佢食返罐
試下喂少啲
你只餵乾糧?
可以試下沸石砂
前排我隻貓都係咁 試吓溝少少暖水/坐暖啲濕糧
我懷疑呢排凍啲貓唔想舔凍嘢
一路都有坐返暖先比佢食,最誇張係凍乾灑喺面佢就淨係食啲凍乾,但係撈埋嘅話佢就寧願凍乾都唔食
有乾有濕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞