貓糧資料庫 (9)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
1001咗,開個新post繼續討論交流

//Copy from 肥美絲@貓糧資料庫(7)//

乾糧罐頭生肉都有,如果有新出牌子無加到請講低

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1hjy163OufDpiu5Y1VlN1ATCVcehya2t2Xmu3_lKnJak/edit?usp=sharing
1001咗,開個新post繼續討論交流

//Copy from 肥美絲@貓糧資料庫(7)//

乾糧罐頭生肉都有,如果有新出牌子無加到請講低

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1hjy163OufDpiu5Y1VlN1ATCVcehya2t2Xmu3_lKnJak/edit?usp=sharing
想請問下肥美絲生肉同埋凍乾肉可唔可以一齊餵
唔該你
怪獸部落乾糧得唔得
可唔可以加好味小姐嘅罐頭資料入去
https://www.ladyflavor.com/products/complete-balanced-meal-withoutcover
我見1001咗先開post,可能要其他巴絲加
生肉糧,好多人都推薦呀,但價錢貴
個隻係鮮肉乾糧黎
唔係凍乾個隻
怪獸部落果隻鮮肉煲好似幾好幾方便
有無巴打買過?
六七蚊一罐
好似幾方便
有無香口凍乾推介
睇佢成份得肉同湯
如果無錯,會好過有米/jelly嗰D罐
但留意返佢都係副食罐黎,唔可以淨係食佢
TWD980得800g
好似仲貴過餵生肉糧
最近轉左呢隻糧
我隻仔好似有啲便秘
我之前訂罐買左一包試
屋企3隻貓都中意食 但食哂無再買
因為我溝返餵開既乾糧所以唔知有冇便秘
都考慮緊仲買唔買黎溝下我餵開nutrience subzero乾糧
https://www.catpool.tw/index.php/Product?id=446
台灣呢隻貓侍好似唔錯 幾平
又無人工膠
想問有無ching試過?
新手準備領養兩隻唐貓 兩個幾月大乾糧揀邊隻好
睇下你點解想買,因為貓唔飲水?
有買怪獸部落既野所以送過比我
就算係魚味貓貓都唔太鐘意食
湯真係好多 肉就切粒或者切絲
口感偏硬
我自己唔會比錢買
我隻貓2 歲,食開生肉,K9 脱水糧,間唔時有canagan罐做茶點,想問下貓貓屙蛋白尿係咪正常?會唔會係吸收蛋白質過多而排出?
罐罐都要加貓薄荷 得唔得嫁
幼貓宜家4個月大
乾: 怪獸部落鮮肉糧
濕: 怪獸部落主食罐

我罐罐每次4分1, 再加水溝
試過幾種水量 貓貓都係飲哂D水 淨返D肉碎痴係底
之後我再溝 佢又再飲
我想問係咪正常 定係我D碗有問題 宜家係緊平底既碗

另外有冇咩牌子既乾濕糧推介?
平讓汪喵罐 少量aatu instinct little big paw
另外仲有汪喵 自然食鮮食包 毛肉毛求急凍鮮食包
主子腸胃唔好幫佢轉左生肉後好返好多
有意tg
請問乾糧溝濕糧餵好唔好?
諗住一罐分兩餐食
乾糧份量要減幾多?

想餵wellness core + 怪獸部落鮮肉煲副食罐
俾主子補水ok
不過主子見到雞肉雞丁聞一聞就推碗,只食魚 鰹魚 or 鮪魚
我通常一罐分2餐,夜晚果餐就算係魚有時都會推碗

但dr wish同bistro就一定食到lamlam脷
我隻貓都食緊
屙少咗屎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞