貓糧資料庫 (9)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
有冇D好似thrive 咁一舊舊肉既, 呢D 泥狀既佢地唔係幾鐘意
靚既肉絲罐比較少選擇
可以試下好味小姐/汪喵鮮食包/毛肉毛求
我都係煮鮮食但主子唔太滿意
一時食一時唔食
想問轉天氣係咪會影響腸胃

6個月貓仔 一日4餐 日食兩罐 食開thrive/汪喵
有時其中一餐會轉蒸甘荀雞柳佢食
之前食開無事
呢兩個禮拜一食完蒸雞就屙爛便
同埋想問除咗蒸雞柳仲有咩易整 佢好鍾意食鮮食

另外佢食汪喵化毛粉都有軟便情況 係咪太細個喎好食住

附主子玉照一張
轉同一款都係咁?
啲衰貓真係好難搞
有時開罐都係 以前明明好鍾意食個個罐 可以突然間完全唔食
係,我主子食食下thrive 突然唔食。或者要冧一冧先肯食
可能食厭左
煮雞就一時時
煮牛就次次清
但日日食牛都貴
買牛既邊部分? 點煮? 我都想試下整牛牛
10歲貓仔
星期1-5都係長放乾糧比佢食
假期就會比罐罐
但係一日先食到一個大罐
仲要餵先食得晒 驚佢唔夠營養
懷疑係之前食過一段時間副食罐
唔肯食主食罐 諗住轉怪獸比佢試下
5歲半貓仔
兩三個月前開始發覺
由細食到大嘅楓葉牌乾糧冇乜益
之後就買ziwipeak風乾糧黎溝
明明溝住食都好地地
呢個星期終於食哂啲楓葉
咪齋俾ziwipeak佢
點知佢好似好唔鍾意咁
肚餓寧願奶返個食完嘅濕糧兜都唔食ziwipeak
好唔好心軟買返楓葉黎溝算?
最好買牛冧肉
不過只要見到舊肉係瘦既我都買
用橄欖油炒熟佢
有時炒埋啲蛋加落去
主子好鐘意
一日一個大罐都160g 正常食量啊
副食罐可能香啲 食多左唔肯食翻啲淡味既主食罐都唔出奇
我唔鬼理隻衰貓
同一個罐頭朝早食 夜晚又唔食閪到
好肯定唔係無胃口 因為開個第二罐係會食
放工返嚟仲要氹佢食野
食就食 唔食就罷就
想問有冇人知 快樂尾貓肯罐 好唔好
https://www.happytails.com.tw/cannedcatfood/%E4%BD%8E%E6%95%8F%E9%AE%AE%E5%AB%A9%E9%9B%9E%E7%B5%B2-%E5%BF%AB%E6%A8%82%E5%B0%BE-2
excel好似冇
主子食食下唔係好食thrive罐
買過ziwi/k9/little big paw/wellness cor/canagan都係唔食
就咁睇成份 脂肪比例好似太低
好,我跟你行呢套算

唔信佢餓到就黎死都唔食
我個隻衰貓會擺到就臭時先死死地氣去食兩啖
X2
成日死死地氣咁款去食乾糧
真係唔知好嬲定好笑
想問nutrience sub zero 係咪即係black diamonds?
同埋依隻牌子係唔係無試用裝? 怕隻貓唔食/ 食完敏感
我嗰隻仲好笑啦,自己啲糧唔食,係咁偷食貓b 糧
貓真係好奇怪嘅生物
細貓偷大貓,大貓偷細貓
係咪覺得對方啲糧好味啲
有冇主子係食開ziwipeak 濕罐頭 大罐嗰隻
我嗰隻食厭咗 仲有5罐 有冇人收咗佢
有興趣
留tg?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞